Uttrup Ludwig in tranen na ritzege: "Beter dan dit wordt het niet"

  Uttrup Ludwig liet haar tranen de vrije loop.

  Een interview met Cecilie Uttrup Ludwig ontgoochelt nooit en al zeker niet na een ritzege in de Tour de France Femmes. De Deense kampioene klopte gele trui Marianne Vos. "Wat een overwinning man!", was ze in de wolken. 

  Gisteren was het nog kommer en kwel in de ploeg van FDJ - Suez met de opgave van kopvrouw Marta Cavalli. Vandaag mag de champagne, nu we toch in de streek zijn, wel ontkurkt worden. 

   

  "Het voelt als een comeback want het was a fucking shit day gisteren", vertelde Uttrup Ludwig. "Marta verliezen, vallen en terug moeten komen. Ik hou ervan hoe het team de vechtersmentaliteit behield."

   

  "We wisten dat vandaag een supergoede dag zou zijn. Als ik de benen had, kon ik gaan voor de zege. Om dat dan ook te doen en een ritwinnaar in de Tour de France te worden... En dan nog in deze trui", wees ze naar haar Deense kampioenentrui. "Het wordt niet beter dan dit."

   

  "Ik besef het nog niet goed. In de laatste bocht zat ik nochtans niet in de beste positie, maar ik bleef gewoon vechten. Wat een overwinning man! Dit is voor mijn team. Ze deden hun job zo goed gisteren. Ze bleven in mij geloven. Ik hou van jullie."

  Marianne Vos: "Ik heb alles gegeven"

  Na de zege van gisteren bezette Marianne Vos vandaag, net als tijdens de openingsetappe, de 2e plek. Toch was de Nederlandse niet ontevreden.

   

  "Ik denk dat Cecile de beste benen had op het einde. Ik kan dan wel ontgoocheld zijn, maar ik heb gewoon alles gegeven. Ik denk dat ik niet ontgoocheld kan zijn."

   

  "We hebben gewoon ons best gedaan vandaag. We wisten dat het zwaar zou worden op de klimmetjes. Ik moest echt diep graven, maar het team bracht me in de perfecte positie." Ook morgen rijdt Marianne Vos rond in de gele leiderstrui. 

  Tour de France Femmes klassement

    naamploegresultaat
  1Annemiek van VleutenMOV3:37:23
  2Demi VolleringSDW+30
  3Silvia PersicoVAL+1:43
  4Katarzyna NiewiadomaCSR+1:52
  5Juliette LabousDSM+1:56
  6Elisa Longo BorghiniTFS+2:01
  7Veronica EwersTIB+2:13
  8Cecilie LudwigFSF+2:50
  9Mavi GarcíaUAD+2:59
  10Liane LippertDSM+3:01
  Tour de France Femmes
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdParijs - Parijs81,6 kmWiebesWiebes
  2wegwedstrijd