Romain Bardet likt wonden na "totale offday": "Een van mijn slechtste dagen ooit op de fiets"

  Romain Bardet lijkt het podium te mogen vergeten.

  Ondanks beukwerk van Tadej Pogacar op de Port de Lers bleef de schade bij de klassementsmannen relatief beperkt. Enkel DSM-kopman Romain Bardet viel uit de toon. De Fransman moest al vroeg passen in de finale en verloor uiteindelijk een kleine 4 minuten.

  “Ik weet eigenlijk niet wat er gebeurde", vertelde een zichtbaar ontgoochelde Romain Bardet na afloop van de etappe. "Het was gewoon een van mijn slechtste dagen op de fiets ooit."

   

  "Deze ochtend voelde ik me nochtans heel fris en goed, maar ik kan niet uitleggen wat er gebeurde vanaf we de Port de Lers beklommen. Ik hoop dat het gewoon een offday was en het goede gevoel na vandaag weer terugkeert."

   

  In de finale kon Bardet nog rekenen op ploeggenoten Andreas Leknessund en Chris Hamilton: "Ik wil hen bedanken voor hun steun en aanmoedigingen. Ik had hen echt nodig vandaag."

   

  Bardet mag de hoop om in Parijs op het Tourpodium te staan waarschijnlijk opbergen. In het klassement volgt hij nu op een kleine 4 minuten van de huidige nummer 3 Geraint Thomas.

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Hugo HouleIPT4:23:47
  2Valentin MadouasGFC+1:10
  3Michael WoodsIPT+1:10
  4Matteo JorgensonMOV+1:12
  5Michael StorerGFC+1:25
  6Aleksandr VlasovBOH+1:40
  7Dylan TeunsTBV+1:40
  8Simon GeschkeCOF+2:11
  9Mathieu BurgaudeauTEN+5:04
  10Damiano CarusoTBV+5:04