BK cycl'eau-cross: David Boucher en Lola Furnémont zijn de snelste fietsers op water

 zo 10 juli 2022 10:50
David Boucher en Lola Furnémont zijn de beste in eerste BK cycl'eau-cross.

Gisteren vond het allereerste BK cycl'eau-cross plaats in Namen. Een 200-tal deelnemers moest op waterfietsen individueel 500 meter overbruggen op de Maas. Bij de mannen was voormalig profrenner David Boucher de snelste in 2'56". Lola Furnémont won bij de vrouwen in 3'31".

Geen cyclocross, maar cycl'eau-cross dus. 

 

Toch was het veldrijden niet ver weg, want het evenement werd door Golazo georganiseerd ter promotie van het EK veldrijden van komende winter in Namen (4-6 november). 

 

"We waren op zoek naar een originele manier om veldrijden en water met elkaar te combineren", legde Sébastien Legat van Golazo uit. "Zo is deze nieuwe discipline ontstaan. Belgian Cycling en de Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles gaven hun zegen en zo werd het een echt BK."

 

"Deelnemers hadden geen koerslicentie nodig. We gaan nu bekijken of de federaties de discipline willen behouden in de toekomst. Bij Golazo sluiten we geen tweede editie uit."

Cycl'eau-cross is een zware discipline. De wind maakte het vandaag nog pittiger.

Belgisch kampioen Cycl'eau-cross David Boucher

"Het was supertof om hier te zijn", vertelde kersvers Belgisch kampioen David Boucher aan Radio 1. "Dit evenement was ideaal om het aankomende EK veldrijden in Namen in de verf te zetten. Het is wel echt een zware discipline. De wind maakte het nog extra pittig."

 

David Boucher zal misschien wel een belletje doen rinkelen bij wielerfans.  In het verleden was hij een profwielrenner die nog reed bij Omega Pharma-Lotto en FDJ.

Foto's en beelden van het event:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.