Sporza Tour over de 2e van Van Aert: "Dit maakte nog meer duidelijk dat Longwy gemiste kans was"

  Wout van Aert stoffeerde zijn Tourpalmares met een extra zege op Zwitserse bodem. Christophe Vandegoor en Sven Nys verbazen zich in de podcast Sporza Tour over zijn veelzijdigheid, maar staan ook stil bij de vraag: "Wat als...?"

  Tijdritten, massasprints, solo's en vandaag een aankomst(je) bergop. Wout van Aert heeft in de eerste week zijn fabelachtige veelzijdigheid nog maar eens geëtaleerd.

   

  "En het hadden er nog een paar meer kunnen zijn", denkt Sven Nys terug aan de kasseienrit en vooral de etappe van donderdag naar Longwy.

   

  "Ze zullen niet toegeven bij Jumbo-Visma dat ze het daar anders hadden moeten aanpakken. In de flow van het succes maakt een ritje meer of minder misschien minder uit voor hen."

   

  "Geel blijft het hoofddoel voor de ploeg, dus dan gaan ze wat lichter over een ritzege voor Van Aert. Maar het blijft wel een gemiste kans."

   

  "Het heeft ook te maken met de keuzes vóór de etappe naar Longwy. Van Aert moest wegrijden met een grote groep, maar het werd een klein groepje. Uiteindelijk heeft hij dan maar gedacht: zoek het uit, ik zie wel waar het schip strandt. Een gemiste kans."

  Gerelateerd:

  Tour de France klassement