Ga naar de inhoud

OH Leuven plukt de nummer 1 van de Red Flames weg bij AA Gent

 ma 4 juli 2022 18:27

Doelvrouw Nicky Evrard verlaat AA Gent en trekt naar Oud-Heverlee Leuven. Dat heeft de runner-up van de voorbije Belgische competitie maandag bevestigd.

De 27-jarige Nicky Evrard stond tussen de palen bij AA Gent tussen 2013 en 2017. Daarna beproefde ze haar geluk in het buitenland bij Twente (2017-2019) en Sporting Huelva (2019-2020). In 2020 keerde Evrard terug naar Gent, na het EK trekt ze nu dus naar OH Leuven.

 

Coach Jimmy Coenraets is opgezet met de transfer. "Met Nicky Evrard halen we de eerste doelvrouw van de Red Flames naar Leuven. Het belangrijkste is dat we op dezelfde lijn zitten als het uitkomt op uitvoetballen. Ze is een keepster met voetballende kwaliteiten en dat sluit aan bij onze filosofie. Ze is een winnaar en brengt heel wat karakter en ervaring naar de club." 

 

Evrard heeft 51 wedstrijden op de teller voor de nationale ploeg, waar zij nu de vaste vrouw tussen de palen is. Bij OHL zal ze herenigd worden met 4 Red Flames die geselecteerd zijn voor het EK, dat woensdag in Engeland begint: verdedigsters Sari Kees en Amber Tysiak en aanvalsters Ella Van Kerkhoven en Hannah Eurlings.

 

België speelt zijn eerste wedstrijd op het EK zondag tegen IJsland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.