Ga naar de inhoud

Ella Van Kerkhoven keert terug naar jeugdliefde OH Leuven: "Dit voelt als thuiskomen"

Ella Van Kerkhoven keert terug naar haar oude liefde OH Leuven. De 28-jarige aanvalster verlaat Anderlecht en ondertekende een meerderjarig contract bij de Leuvenaars.

Van Kerkhoven genoot haar jeugdopleiding bij OH Leuven, maar verhuisde in 2015 naar Anderlecht. Daarnaast speelde ze ook voor AA Gent Ladies en de Italiaanse topclub Inter Milaan. Nu keert ze dus terug naar de club waar het allemaal voor haar begon. 

 

"OH Leuven heeft een geweldig mooi project", vertelt Van Kerkhoven na haar transfer. "Ik ben verliefd geworden op het enthousiasme dat de club steekt in het vrouwenvoetbal. Ik heb hier mijn jeugd beleefd, dus het voelt een beetje als thuiskomen."

Ze misten dit jaar nog een tikkeltje ervaring om kampioen te spelen, maar ik hoop die bij te brengen aan de groep.

Ella Van Kerkhoven

Van Kerkhoven werd dit jaar nog kampioen met paars-wit in de Women Super League, maar schat ook haar nieuwe club hoog in. "OH Leuven Women heeft een heel sterke groep met veel potentieel en kwaliteit", vertelt ze in een bericht op de clubwebsite.


"Het is wel nog een jonge groep die aan het groeien is. Ik denk dat ze nog dat tikkeltje ervaring misten om dit jaar kampioen te spelen. Ik hoop alvast die ervaring bij te brengen aan de groep. Zodat we volgend jaar voor het allerhoogste kunnen gaan, want dat moet de ambitie zijn van deze club.”

 

Voor Van Kerkhoven zit het huidige seizoen er nog niet op. Ze trekt volgende maand met de Red Flames naar het EK in Engeland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.