Ga naar de inhoud

Stephen Curry is na 4 jaar weer kampioen: "We zijn het geloof in onze kwaliteiten nooit verloren"

 vr 17 juni 2022 12:46
Stephen Curry won vannacht zijn vierde NBA-titel en zijn eerste Finals-MVP-trofee.

Voor de vierde keer in acht jaar zijn de Golden State Warriors de kampioen in de NBA. Superster Stephen Curry was de grote uitblinker en loodste zijn team in zes wedstrijden voorbij de Boston Celtics. Na afloop werd hij uitgeroepen tot beste speler van de finale. "Onze ijzeren wil is wat ons kenmerkt."

De Golden State Warriors hebben het weer geflikt. In 8 jaar tijd behaalde de ploeg van Stephen Curry en co. 6 keer de finale. 4 van die finales konden ze ook in hun voordeel beslissen. Voor het eerst wist Stephen Curry de Finals-MVP-trofee te bemachtigen, de prijs voor beste speler in de finale.

 

"Het is geweldig om 4 titels in 8 jaar te winnen", vertelde Curry, die ook in 2015, 2017 en 2018 mocht vieren. "Om hier weer te staan met geweldige ploegmaats tegen een sterk Boston is echt fantastisch. Deze titel voelt anders aan. We komen als ploeg van ver. We hebben de laatste 3 jaar geworsteld met blessures, maar het geloof in onze kwaliteiten zijn we nooit verloren."

 

Curry heeft nu  - net zoals ploegmaats Klay Thompson, Draymond Green en Andre Iguodala - 4 titels gewonnen. Evenveel als pakweg Lebron James of Shaquille O'Neal. 

Onze ijzeren wil is wat ons als ploeg kenmerkt.

Stephen Curry

"Het is echt speciaal. We hebben er zo hard voor gewerkt... Iedereen in de kleedkamer verdient het om mee te vieren, want elke speler heeft zijn rol gespeeld. Ik ben zo trots op de hele ploeg."


"Twee jaar geleden beëindigden we het seizoen op de allerlaatste plaats en vorig jaar lukte het ons niet om in de play-offs te staan. We hebben dit jaar alles gegeven en ons lot in eigen handen genomen. Met onze koppigheid en wil om te winnen zijn we er toch weer in geslaagd. Onze ijzeren wil is wat ons kenmerkt. Daarom staan we hier!"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: