Tiger Woods past voor US Open: "Mijn lichaam heeft meer tijd nodig"

 di 7 juni 2022 18:57

Tiger Woods is er volgende week niet bij op de US Open, het derde majortoernooi van het golfseizoen. De 46-jarige Amerikaan voelt zich fysiek niet klaar. Woods moest vorige maand na een dramatisch verlopen derde ronde nog de handdoek gooien op het PGA Championship, de tweede major. 

Tiger Woods, goed voor 15 majortitels, raakte in februari 2021 ernstig gewond bij een auto-ongeluk. Hij liep daarbij meerdere open breuken in zijn rechterbeen op. Na een lange revalidatie kondigde hij in april zijn comeback aan.

 

Tijdens het PGA Championship in Oklahoma had hij duidelijk last van zijn been. Hij haalde wel nipt de cut maar noteerde dan, zichtbaar mankend, een derde ronde in 79 slagen, negen over par en zijn slechtste score ooit op het toernooi.

 

Nu past hij dus voor de volgende grote afspraak. "Mijn lichaam heeft meer tijd nodig om aan te sterken voor de majors", schrijft Woods op Twitter. 

 

De voormalige nummer 1 van de wereld hoopt er volgende maand wel bij te zijn op het Open Championship, de laatste major van het seizoen.     

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.