Ga naar de inhoud

Ex-tegenstander van LeBron James is straks zijn nieuwe hoofdcoach bij de LA Lakers: "Heel enthousiast"

 za 28 mei 2022 08:44
Darvin Ham.

Darvin Ham (48) wordt de nieuwe coach van de LA Lakers. Ham was de voorbije vier seizoenen assistent van Mike Budenholzer in Milwaukee en werd met de Bucks kampioen in 2021. Eerder was hij ook al assistent bij de Lakers.

Ham is een ex-forward die onder meer bij Milwaukee en Detroit speelde. Hij werd in 2004 kampioen met de Pistons, maar een hoofdrol vertolkte hij toen niet. In 2003 en 2004 speelde hij nog tegen LeBron James, die toen nog maar net aan zijn NBA-carrière begon.

 

19 jaar later is Ham de nieuwe coach van de superster van de LA Lakers. Die wachtte niet op de communicatie van zijn team om Ham te feliciteren met zijn nieuwe job. "Ik ben heel enthousiast. Gefeliciteerd en welkom coach D.Ham", postte James op Twitter.   

 

Ham, die in 2011 aan zijn trainerscarrière begon bij de Lakers als assistent, is bij het meest succesvolle NBA-team aller tijden de opvolger van Frank Vogel, die aan de deur werd gezet na een teleurstellend seizoen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: