Ga naar de inhoud

BEKIJK: Fenomenale Jimmy Butler dwingt met Miami een beslissend duel af tegen Boston

Jayson Tatum ziet Jimmy Butler 2 van zijn 47 punten maken.

De Miami Heat maken nog altijd kans op de NBA-titel. In Boston dwong het team een beslissende 7e wedstrijd af na een 103-111-zege in de finale van de play-offs in het Oosten. Jimmy Butler was de Man van de Match met 47 punten.

Met hun ruggen tegen de muur begon Miami uitstekend aan de wedstrijd in Boston. Na het eerste kwart was de kloof al 7 punten in het voordeel van de bezoekers: 22-29.

 

De thuisploeg vocht in het tweede kwart netjes terug, maar na de rust liep Miami toch weer 13 punten uit. Boston vond opnieuw zijn tweede adem en met nog 4 minuten op de klok nam het zelfs de leiding over na een driepunter van White: 99-97.

 

De finale tegen Golden State was binnen handbereik voor Boston. Maar Jimmy Butler en Kyle Lowry hadden nog geen zin in vakantie. Opnieuw nam Miami over, om het voordeel niet meer af te geven: 103-111.

 

Butler, die 46 van de 48 minuten op het parket stond, was uiteindelijk goed voor liefst 47 punten, 9 rebounds en 8 assists. Het is zijn beste prestatie in zijn play-offgeschiedenis en zo neemt Miami toch weer een stevige optie op de NBA-finale. Zondag mogen Butler en co. het in eigen huis proberen af te maken.

 

Butler treedt ook in de voetsporen van LeBron James, die sleepte met Miami in 2012 ook een 7e wedstrijd uit de brand na een fenomenale wedstrijd in de TD Garden. Zijn 45 punten lagen toen aan de basis van de 79-98-zege van zijn team. Miami zou de 7e wedstrijd winnen en vervolgens ook kampioen spelen tegen OKC.

De fenomenale wedstrijd van Butler:

conference finals (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Golden State Warriors (3) Dallas Mavericks (4) 4-1
tweede ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Philadelphia 76'ers (4) 4-2
Milwaukee Bucks (3) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Phoenix Suns (1) Dallas Mavericks (4) 3-4
Golden State Warriors (3) Memphis (2)
4-2
eerste ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Atlanta Hawks (8) 4-1
Philadelphia 76'ers (4) Toronto Raptors (5) 4-2
Milwaukee Bucks (3) Chicago Bulls (6) 4-1
Boston Celtics (2) Brooklyn Nets (7) 4-0
Western Conference
Phoenix Suns (1) New Orleans Pelicans (8) 4-2
Dallas Mavericks (4) Utah Jazz (5) 4-2
Golden State Warriors (3) Denver Nuggets (6) 4-1
Memphis Grizzlies (2) Minnesota Timberwolves (7) 4-2
NBA