Britse overheid keurt verkoop van Chelsea aan Todd Boehly officieel goed

De Britse regering heeft de verkoop van Chelsea nu ook officieel goedgekeurd. Minister van Sport Nadine Dorries maakte het nieuws bekend op Twitter. De Blues hadden de toestemming van de Britse regering nog nodig om een speciale verkooplicentie te bemachtigen. De club wordt overgenomen door een Amerikaans consortium onder leiding van Todd Boehly, de mede-eigenaar van baseballteam Los Angeles Dodgers.

Voor 31 mei was er een oplossing nodig voor Chelsea. Tot dan bleef de club actief onder een door de overheid uitgereikte aangepaste licentie.

 

De verkoop, voor een bedrag van bijna 5 miljard euro, werd begin deze maand al beklonken. Dinsdag keurde de Premier League de overname van Chelsea al goed, maar het was dus nog even wachten op groen licht van de overheid.

 

 De Russische eigenaar Roman Abramovitsj; die als gevolg van de oorlog in Oekraïne op een sanctielijst van de Britse overheid kwam, zette de club dit voorjaar te koop. Met de opbrengst van de verkoop moeten oorlogsslachtoffers in Oekraïne gesteund worden.   

 

"Gezien de sancties die we hebben opgelegd aan mensen die banden hebben met Vladimir Poetin en de bloedige invasie in Oekraïne, kan de toekomst van de club op lange termijn enkel worden veiliggesteld door een nieuwe eigenaar", zei Dorries. "We zijn ervan overtuigd dat de opbrengst van de verkoop niet ten goede zal komen aan Abramovitsj of andere gesanctioneerde personen."

 

Chelsea beëindigde het voorbije seizoen in de Premier League als 3e. De club van Rode Duivel Romelu Lukaku verloor de finales van de FA Cup en League Cup, telkens van Liverpool. In de Champions League was Real Madrid in de kwartfinales te sterk.