Ga naar de inhoud

4e polepositie van het seizoen: Leclerc maakt weer indruk in Barcelona

 za 21 mei 2022 17:03
Charles Leclerc blijft ijzersterk in de kwalificaties dit seizoen.

De tweestrijd tussen Charles Leclerc (Ferrari) en Max Verstappen (Red Bull) duurt voort. Na twee zeges op een rij voor de Nederlander slaat Leclerc (een beetje) terug met de polepositie in Barcelona. Verstappen start morgen naast de WK-leider op het Circuit de Catalunya.

Ferrari het snelst in de kwalificatierondjes, Red Bull het snelst qua racetempo. Die trend werd opnieuw bevestigd in de vrije trainingen in Barcelona. 

 

Terwijl veel Spaanse ogen op Carlos Sainz waren gericht in Spanje, wou vooral Charles Leclerc de beste startpositie afdwingen op het Circuit de Catalunya. Een derde zege op rij voor Verstappen wil de Monegask koste wat het kost vermijden.

 

Maar in Q3 leek Leclerc te bezwijken onder de druk. Halfweg de kwalificatiesessie stond zijn rode bolide dwars over het circuit na een stuurfout. En dat terwijl Verstappen net de snelste tijd had neergezet.

 

Leclerc ging even gaan herbronnen in de pitbox en dat loonde. De Monegask raasde over het circuit en knalde naar zijn 4e polepositie in 6 races. Verstappen werd (met problemen?) weer naar de garage geroepen en kon zijn tijd niet meer verdedigen. De twee titelrivalen staan op de eerste startrij.

Haas lacht, Aston Martin baalt

Carlos Sainz maakte het Spaanse publiek gek met de 3e plaats. Maar Ferrari en Red Bull zouden wel eens gezelschap kunnen krijgen in de titelstrijd. Mercedes oogde - na de eerste grote update van het seizoen - snel.

 

George Russell bevestigde de snelheid van de Zilverpijlen door naar de 4e plek te knallen. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton nestelde zich op de 6e plek, met de Red Bull van Sergio Perez tussen de twee Mercedes-rijders.

 

Ook bij Haas verschenen er een brede glimlach op de gezichten, want Kevin Magnussen en Mick Schumacher haalden voor het eerst allebei Q3. Met een 8e en 10 plek hebben ze zicht op belangrijke WK-punten morgen.

 

Bij Aston Martin lijkt hun kopie van de Red Bull-wagen voorlopig niet te werken. Zowel Lance Stroll als Sebastian Vettel was in Q1 al uitgeschakeld.

Kwalificaties Barcelona
1. Charles Leclerc (Mon) Ferrari
2. Max Verstappen (Ned) Red Bull
3. Carlos Sainz (Spa) Ferrari
4. George Russell (GBr) Mercedes
5. Sergio Perez (Mex) Red Bull
6. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes
7. Valtteri Bottas (Fin) Alfa Romeo
8. Kevin Magnussen (Den) Haas
9. Daniel Ricciardo (Aus) McLaren
10. Mick Schumacher (Dui) Haas
11. Lando Norris (GBr) McLaren
12. Esteban Ocon (Fra) Alpine
13. Yuki Tsunoda (Jap) AlphaTauri
14. Pierre Gasly (Fra) AlphaTauri
15. Zhou Guanyu (Chi) Alfa Romeo
16. Sebastian Vettel (Dui) Aston Martin
17. Fernando Alonso (Spa) Alpine
18. Lance Stroll (Can) Aston Martin
19. Alex Albon (Tha) Williams
20. Nicholas Latifi (Can) Williams
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: