Ga naar de inhoud
kalender Formule 1 2022
datum grand prix winnaar 2022 winnaar 2021
20/03 Bahrein (Sakhir) Leclerc Hamilton
27/03 Saudi-Arabië (Jeddah) Verstappen Hamilton
10/04 Australië (Melbourne) Leclerc -
24/04 Emilia-Romagna (Imola) Verstappen Verstappen
08/05 Miami (Florida) Verstappen -
22/05 Spanje (Barcelona) Verstappen Hamilton
29/05 Monaco (Monaco) Perez Verstappen
12/06 Azerbeidzjan (Bakoe) Verstappen Pérez
19/06 Canada (Montréal) Verstappen -
03/07 Groot-Brittannië (Silverstone) Sainz Hamilton
10/07 Oostenrijk (Spielberg) Leclerc Verstappen
24/07 Frankrijk (Le Castellet) Verstappen Verstappen
31/07 Hongarije (Boedapest) Verstappen Ocon
28/08 België (Spa-Francorchamps) Verstappen Verstappen
04/09 Nederland (Zandvoort) Verstappen Verstappen
11/09 Italië (Monza) Verstappen Ricciardo
25/09 Rusland (Sotsji) geschrapt Hamilton
02/10 Singapore (Marina Bay) Perez -
09/10 Japan (Suzuka) Verstappen -
23/10 VS (Austin) Verstappen Verstappen
30/10 Mexico (Mexico City) Verstappen Verstappen
13/11 Brazilië (Sao Paulo) Russell Hamilton
20/11 Abu Dhabi (Abu Dhabi) Verstappen Verstappen

Leclerc hoopt op upgrade om Verstappen af te houden: "Er wordt op ons gejaagd"

 ma 9 mei 2022 09:59
Charles Leclerc en Max Verstappen maken er weer een spannende WK-strijd van.

Met twee overwinningen op rij hijgt Max Verstappen opnieuw in de nek van Charles Leclerc. Ferrari leek na drie races al te dromen van de wereldtitel, maar het kan nog een nare droom worden. Een upgrade in de GP van Barcelona moet soelaas brengen voor de Scuderia. "Hopelijk kunnen we het gat weer dichten."

34 punten voorsprong na amper 3 races. De start van het F1-seizoen kon niet beter gaan voor Ferrari: een snelle wagen, een kopman met titelambities en dubbele pech bij grote concurrent Max Verstappen.

 

Maar nu Verstappen twee keer op rij Leclerc te grazen heeft genomen, is het alle hens aan dek bij Ferrari. "We zijn twee tienden per ronde trager", becijferde teambaas Mattia Binotto in Miami.

 

Leclerc heeft nog een voorsprong van 19 punten in de WK-stand, maar die kan na drie races al volledig weggesmolten zijn. En dat beseffen ze in Maranello maar al te goed. "We moeten in Barcelona met een update komen", bevestigde Binotto.

 

Terwijl Red Bull in het begin van het seizoen al zijn betrouwbaarheidsproblemen moest oplossen en al een stevige update doorvoerde, bleef het bij Ferrari heel rustig. Te rustig? De komende weken worden cruciaal in aanloop naar de GP van Barcelona.

Hopelijk komt er snel een upgrade en volstaat dat om sneller te zijn dan Red Bull.

Charles Leclerc

Ook Charles Leclerc trok al aan de mouw van zijn ingenieurs. "Momenteel wordt er op ons gejaagd", zei de Monegask in Miami. "Ik vind het niet erg om in die situatie te zitten, maar dan wil ik wel competitief zijn."

 

"Hopelijk komt er snel een upgrade en volstaat dat om sneller te zijn dan Red Bull. In de kwalificaties zijn we misschien iets sneller, maar het draait om de race. En daarin is Red Bull sneller."

 

"Het wordt een lang kampioenschap en Red Bull heeft nu al twee weekends de bovenhand. We moeten zo snel mogelijk het voordeel terugnemen. We moeten in kaart brengen wat er moet veranderen in Barcelona."

 

Dat beide Ferrari's voor de derde keer dit seizoen op het podium stonden, geeft evenwel hoop. Maar het is alleen het hoogste schavotje dat telt voor Leclerc.

Verstappen: "We zijn nog te wisselvallig"

Jagen of opgejaagd worden? Max Verstappen weet wel wat hij verkiest. "Vorig jaar werd ik op het einde van het seizoen opgejaagd en dat was niet leuk. Ik vind mijn positie nu wel leuk, zeker omdat we een snelle wagen hebben."

 

Bij Red Bull zijn de donderwolken van in Australië - na een tweede uitvalbeurt van Verstappen - helemaal weggeblazen. Maar het is nog geen stralende zon, waarschuwt de wereldkampioen.

 

Vooral het gebrek aan betrouwbaarheid baart de Nederlander zorgen. Verstappen miste een groot deel van de vrije trainingen door een wissel van zijn versnellingsbak en rokende remmen. En ploegmaat Sergio Perez verloor even "power" tijdens de race in Miami.

 

"We hebben nog problemen die we moeten oplossen", aldus Verstappen. "We zijn snel en hebben veel potentieel, maar we moeten wel zien dat we betrouwbaar zijn. Het is nu nog te wisselvallig: alles of niets."

 

Met zijn 23e zege uit zijn carrière neemt Verstappen alweer een hoop vertrouwen mee uit Miami. In Barcelona moet blijken hoe weerbaar Ferrari kan zijn. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: