Kevin Strijbos traint de crossers van Kimi Räikkönen: "Ik doe het erg graag"

Kevin Strijbos in zijn nieuwe outfit.

Kevin Strijbos (36) heeft niet lang stilgezeten na zijn carrière als motorcrosser. De tweevoudige vicewereldkampioen is dit seizoen aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Hij traint de crossers van Kawasaki, het team van voormalig Formule 1-kampioen Kimi Räikkönen.

Kevin Strijbos, vicewereldkampioen in 2006 en 2007, loopt nog altijd rond op de crosscircuits. Na een carrière van 21 jaar als rijder traint hij nu de toppers van het Kawasaki Racing Team: voormalig wereldkampioen Romain Fèbvre en de 24-jarige Brit Ben Watson.

"Ik heb nog veel te leren, maar ik doe het erg graag", vertelt Kevin Strijbos. 


Wat houdt die job juist in? "Ik werk alle trainingen samen met hen af", antwoordt hij. "Fietsen, zwemmen en lopen bijvoorbeeld."


"Ik ben er ook altijd bij tijdens de trainingen en de wedstrijden. En ik neem de testen af."


Het bevalt Strijbos. "De trainingen ken ik. Tijdens wedstrijden vind ik het nog moeilijk om de juiste richtlijnen mee te geven. Dat moet ik nog leren."


"Soms zie ik bijvoorbeeld sporen die zij niet zien. "Kijk dan toch", denk ik, maar ik weet ook hoe ik zelf als rijder was", lacht Strijbos.

Soms zie ik sporen die de rijders niet zien. "Kijk dan toch", denk ik, maar ik weet ook hoe ik zelf als rijder was (lacht).

Kevin Strijbos

"Voor Fèbvre staat alles in het teken van 2023"

Romain Fèbvre is dit seizoen nog niet in actie gekomen. De wereldkampioen van 2015 revalideert van een kuit- en scheenbeenbreuk.

 

"Momenteel traint Romain, over enkele weken neemt hij ook weer deel aan de wedstrijden", weet trainer Strijbos. "We gaan hem niet pushen. Alles staat in het teken van het seizoen 2023."

Romain Fèbvre werkt volop aan zijn comeback.

"Steeds moeilijker trainen in ons land"

Kevin Strijbos heeft de glorieperiode van het Belgische motorcross nog meegemaakt, met Stefan Everts als uithangbord. Nu is het in de koningsklasse zoeken naar landgenoten.


"Jago Geerts (leider in de MX2-klasse, red) geeft ons hoop. En Liam Everts is ook goed op weg, net als de broers Coenen", weet Kevin Strijbos.


"Er komt dus wel wat aan, maar het wordt moeilijker en moeilijker om in ons land te trainen. Er verdwijnen heel wat omlopen. Dat werkt mekaar in de hand", zucht de voormalige topcrosser.