Ga naar de inhoud

China verzaakt aan organisatie van Aziatisch voetbalkampioenschap 2023 door corona

 za 14 mei 2022 11:38
Het toernooi was gepland van 16 juni tot 16 juli in 10 Chinese steden.
Het Aziatische landenkampioenschap vindt om de 4 jaar plaats, er doen 24 landen mee.

De Aziatische voetbalconfederatie (AFC) moet op zoek naar een nieuwe locatie voor de Asian Cup 2023. De Chinese voetbalbond liet vanochtend weten de organisatie terug te geven vanwege de huidige coronasituatie in het land.

Het toernooi, dat elke 4 jaar plaatsvindt en waaraan 24 landen deelnemen, zou in 10 Chinese steden worden gespeeld tussen 16 juni en 16 juli 2023.

De AFC zegt in een verklaring de "uitzonderlijke omstandigheden veroorzaakt door covid-19" te erkennen en toont begrip voor de beslissing van de Chinezen. Wie de organisatie overneemt, is nog afwachten.

In China wordt door de overheid al lang een strikt nultolerantiebeleid gevoerd om de coronacrisis in de hand te houden. Toch stegen de besmettingscijfers recentelijk opnieuw.

De inwoners van Shanghai zitten al meer dan een maand in een lockdown en in andere steden, zoals hoofdstad Peking, wordt de bevolking frequent getest en dreigen lockdowns door stijgende coronacijfers.

Verschillende sportevenementen zijn intussen afgelast, zoals de Aziatische Spelen, voorzien in september in Hangzhou, en de Diamond League-atletiekmeetings in Shanghai (30 juli) en Shenzhen (6 augustus).

China zou de Asian  Cup volgend jaar voor het eerst sinds 2004 organiseren. Het verloor toen de finale van Japan. Qatar won in 2019 de laatste editie in de Verenigde Arabische Emiraten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.