Ga naar de inhoud

Ook Agüero heeft standbeeld bij City-stadion: 10 jaar na historische goal

 vr 13 mei 2022 09:49
Vincent Kompany heeft ook een standbeeld naast het City-stadion.
Exact 10 jaar geleden scoorde Sergio Agüero in de 94e minuut op de slotspeeldag de goal die City de eerste titel in 44 jaar bezorgde.

De stadionbezoekers van Manchester City kunnen vanaf vandaag een derde standbeeld bewonderen van een clubheld. Vanochtend onthulde City het standbeeld van Sergio Agüero. Deze datum is niet random gekozen: exact 10 jaar geleden maakte de Argentijnse prijsschutter in de 94e minuut op de slotspeeldag het doelpunt dat City de eerste titel in 44 jaar bezorgde.

"93:20", zo staat dat feit in de club- en Engelse voetbalgeschiedenis bekend. Na 93 minuten en 20 seconden maakte Agüero toen de 3-2 tegen Queens Park Rangers.

Dit standbeeld is een eerbetoon aan de Argentijn die 10 jaar voor de Engelse topclub voetbalde, van 2011 tot 2021. Hij maakte in totaal 260 goals voor de Citizens, waarmee hij 15 trofeeën pakte, waaronder 5 keer de Premier League.

Het standbeeld is een werkstuk van de bekroonde beeldhouwer Andy Scott en bestaat uit duizenden aan elkaar gelaste stukjes gegalvaniseerd staal.

Het kreeg een plaatsje aan de oostelijke zijde van het stadion naast de standbeelden van Vincent Kompany en David Silva, twee andere boegbeelden die met Agüero geschiedenis schreven voor City. De beelden zullen elke avond worden opgelicht met een speciaal blauw licht.

City bracht in een begeleidend filmpje hulde aan Agüero, onder meer Kompany werkte daaraan mee. "Hij zal moeilijk kunnen bevatten welke impact dat moment had. Het is een voorbeeld van al het goede dat hij voor de club heeft gedaan."

Agüero zelf komt ook aan het woord: "Ik ben heel erkentelijk dat de club dit standbeeld voor mij heeft laten maken. Het doet me wat om mezelf 10 jaar geleden te zien. Het is een erkenning van mijn carrière in Manchester. Ik heb meegeholpen om de club een van de belangrijkste ter wereld te maken. Dit is iets heel speciaals."

De Argentijn verkaste vorige zomer naar Barcelona, waar hij door hartproblemen in december het voetbal vaarwel zei.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: