Ga naar de inhoud

Jasper De Buyst liep ook breuk aan de heupkom op: "Zal nog even duren vooraleer ik weer kan racen"

 do 12 mei 2022 23:47
Caleb Ewan duimt alvast voor het spoedige herstel van zijn lead-outman.

Wielrenner Jasper De Buyst (Lotto Soudal) kwam een maand geleden zwaar ten val in de Ronde van Turkije. Het initiële verdict: een gebroken sleutelbeen. Maar daar bleef het niet bij voor onze landgenoot. Verder onderzoek wees uit dat er ook een breuk in de heupkom aanwezig was. "Het kan nog wel even duren tot ik terugkeer in competitieverband", vertelt De Buyst zelf.

Jasper De Buyst (28) was op 17 april het slachtoffer van een valpartij in de slotetappe van de Ronde van Turkije, die door de gevaarlijke weersomstandigheden uiteindelijk werd geannuleerd. 

 

Toen werd snel duidelijk dat hij daarbij een sleutelbeenbreuk had opgelopen, maar recent bleek de averij nog groter

 

"Ongeveer twee weken na mijn val in Turkije deed ik enkele trainingsritten, maar dat met een pijnlijk gevoel in mijn lies. Nadien wees een scan uit dat ik naast mijn gebroken sleutelbeen ook een breuk aan mijn heupkom had opgelopen."

 

"Dat dwong me tot nog wat meer rust, maar onderzoeken eerder deze week hebben uitgewezen dat ik de trainingen weer kon hervatten op een gemakkelijke intensiteit. De eerste paar ritten gingen goed."   

De eerste paar ritten gingen goed

Jasper De Buyst, Lotto-Soudal

Door die extra setback zag De Buyst wel kostbare tijd wegtikken in de aanloop naar de Ronde van Frankrijk, waar hij zou worden uitgespeeld als sprintloods van Caleb Ewan.

 

"Het kan nog wel even duren tot ik terugkeer in competitieverband. Ik hoop de trainingsbelasting snel weer te kunnen opvoeren en mik op een terugkeer in competitie over een paar weken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: