Ralf Rangnick ruilt zijn interim bij Manchester United voor de job van Oostenrijks bondscoach

 vr 29 april 2022 13:00

Ralf Rangnick heeft al een nieuwe uitdaging gevonden voor wanneer straks zijn opdracht als trainer van Manchester United afloopt. De Duitser moet de Oostenrijkers naar het EK van 2024 zien te loodsen. Als dat lukt, mag hij sowieso tot het WK 2026 blijven.

Nadat Manchester United Ole Gunnar Solskjaer had ontslagen, werd Ralf Rangnick als tussenpaus uit de hoge hoed getoverd. De veelgeprezen Duitser kreeg toen al de belofte dat hij na dit seizoen minstens zou mogen aanblijven als adviseur.

 

Sinds vorige week weet Rangnick dat er als trainer geen toekomst meer voor hem is bij Manchester United, dat zijn lot in de handen van de Nederlander Erik ten Hag heeft gelegd. Maar met de Oostenrijkse nationale ploeg heeft Rangnick al meteen een aantrekkelijke nieuwe uitdaging gevonden.

 

Oostenrijk nam onlangs afscheid van Franco Foda, nadat die er niet in geslaagd was het land naar het WK te leiden, iets wat de Oostenrijkers sinds 1998 niet meer lukte.

Rangnick krijgt nu de opdracht om Oostenrijk naar een 3e EK op een rij te loodsen. Als hem dat lukt, dan mag hij ook de volgende cyclus tot aan het WK voor zijn rekening nemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.