Ga naar de inhoud

Nieuwe miskleun voor Quick-Step in Scheldeprijs: "Maar brullen en tieren helpt niet"

 wo 6 april 2022 18:46
Quick-Step
Bij Quick Step-Alpha Vinyl reden ze ook in de Scheldeprijs achter de feiten aan.

Het lijkt van kwaad naar erger te gaan met Quick Step-Alpha Vinyl in dit voorjaar. In de Scheldeprijs werd The Wolfpack uitgerekend in hun specialiteit - het waaierrijden - afgetroefd. "Dit kan ik niet goedkeuren", is ploegleider Wilfried Peeters streng.

Quick Step-Alpha Vinyl kwam er in de voorbije kasseikoersen amper aan te pas, maar met de Scheldeprijs kreeg het een uitgelezen kans om wat goed te maken. Met Fabio Jakobsen had het immers een van de snelste mannen van het pak mee.

 

Toch draaide het weer verkeerd uit. Quick-Step miste de eerste waaier en kwam nooit meer in het stuk voor. "Dit kan ik niet goedkeuren", is ploegleider Wilfried Peeters kritisch.

 

"Als we één stoorzender vooraan hadden meegehad, hadden we het onder controle gehad. Nu moesten we daarachter het heft in handen nemen. We hebben met 4 renners voluit gereden. 80 kilometer lang lagen we op 30-40 seconden."

 

"We betalen hier de tol voor het gewissel met renners. We hebben nooit een voltallige ploeg aan de start gehad, nooit onze sterkste ploeg. Altijd waren er wel 2 à 3 pionnen minder. Maar dat mag geen excuus zijn. Er waren genoeg renners van ons die moesten meezitten."

 

Vrezen renners en ploegleiding nu de toorn van Patrick Lefevere? "Jullie denken altijd dat Patrick een kwade baas is, maar hij is ook menselijk. Hij heeft zelf ook in deze situatie gezeten. Brullen en tieren helpt nu niet. Laat ons hopen dat de Waalse klassiekers beter zijn."

Jakobsen: "Balen, maar er hebben wel meer jongens niet gewonnen"

  • Fabio Jakobsen: "We hadden met Stijn (Steels) wel iemand mee in de eerste waaier, maar die waaide terug. Ik dacht dat we goed zaten in de tweede waaier. Normaal is dat geen probleem en komen beide groepen weer samen. Ik maakte me ook geen zorgen, want het was constant 20 à 25 seconden. Maar uiteindelijk kwamen we niet terug. Dat is balen, maar er winnen wel meer jongens niet. Ik denk dat ik ook niet had gewonnen als ik alleen vooraan had gezeten. Ik ben een sprinter en het was geen massasprint. Ondanks alles rijd ik toch een goed voorjaar. Alleen was de Scheldeprijs dit jaar niet voor mij."
 
  • Zdenek Stybar: "We zaten net te ver bij die wegversmalling en belandden in de tweede groep. Dat is onze gewoonte niet, maar we doen gewoon ons best. Zijn we er niet bij, dan zijn we er niet bij. Soms zit het mee, soms niet."

Scheldeprijs klassement

naamresultaatploeg
1
Alexander Kristoff
4:06:02
Intermarché - Wanty - Gobert MatériauxIWG
2
Danny van Poppel
+24
BORA - hansgroheBOH
3
Sam Welsford
+24
Team DSMDSM
4
Casper van Uden
+26
Team DSMDSM
5
Edward Theuns
+26
Trek - SegafredoTFS
6
Kenneth Vanbilsen
+28
CofidisCOF
7
Daniel McLay
+28
Team Arkéa - SamsicARK
8
Jasper Philipsen
+28
Alpecin - FenixAFC
9
Tim Merlier
+28
Alpecin - FenixAFC
10
Ryan Mullen
+28
BORA - hansgroheBOH
Gerelateerd: