Ga naar de inhoud

Brecel struikelt net voor finale Tour Championship tegen Higgins: "Niet genoeg getraind"

 za 2 april 2022 23:57
Luca Brecel kon John Higgins niet nog eens kloppen.

Luca Brecel (WR 15) heeft geen vervolg kunnen breien aan zijn stunt tegen Judd Trump op de Tour Championship in Wales. In de halve finale moest onze landgenoot het hoofd buigen voor viervoudig wereldkampioen John Higgins (WR 6): 10-7.

Luca Brecel had John Higgins eind december al eens geklopt in de finale van de Schotse Open en had bovendien een boost gekregen van zijn stunt tegen Judd Trump. The Belgian Bullet begon dan ook boordevol vertrouwen aan zijn halve finale.

 

Brecel opende verschroeiend, liet zich nauwelijks op foutjes betrappen en liep meteen uit tot 3-0. Maar Higgins had maar één kansje nodig om het om te draaien. De Schot won 5 frames op rij om met een voorsprong de middagsessie af te sluiten.

 

Toen Higgins, de viervoudige wereldkampioen, ook nog eens het eerste frame van de avondsessie won, stond Brecel voor een stevige uitdaging. Maar de Belg gaf niet op, vocht terug en met enkele sublieme spelletjes hing hij de bordjes weer in evenwicht: 7-7.

 

Higgins besefte dat hij Brecel niet veel kansen meer mocht geven. Bij 8-7 deed Brecel veel moeite om de situatie nog om te keren, maar miste hij een cruciale rode bal. In het beslissende frame liet Higgins zijn ervaring spreken.

 

De Schot speelt zondag de finale tegen Neil Robertson, die vrijdagavond de thriller tegen Ronnie O’Sullivan won (10-9). Brecel trekt wel met vertrouwen naar het WK in The Crucible half april.

Brecel: "Ik had niet genoeg getraind"

Luca Brecel kon zijn nederlaag wel plaatsen. Door de levering van een snookertafel in zijn nieuwe woonst kwam er van trainen niet veel in huis. "Ik had niet genoeg geoefend", gaf hij eerlijk toe. "Dit is het hoogste niveau en ik heb te veel fouten gemaakt. Ik voelde me nooit heel scherp."

 

"Ik ben blij dat ik me nu twee weken kan voorbereiden op het WK. Het was druk voor dit toernooi en ik moest keuzes maken. Maar ik ben blij dat ik Judd Trump kon verslaan en de halve finales heb gehaald."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: