Ga naar de inhoud

Luca Brecel klopt voor het eerst fenomeen Judd Trump en staat in halve finale

 do 31 maart 2022 23:18
" "
Luca Brecel doet mee aan het toernooi met de beste 8 spelers van het seizoen.

Luca Brecel staat in de halve finales van de Tour Championship. En hoe! Hij klopte voor de eerste keer in zijn carrière nummer drie van de wereld Judd Trump in een rankingtoernooi. Brecel begon het toernooi, waaraan alleen de beste acht spelers van het lopende seizoen mogen deelnemen, met 10-6.

In de namiddagsessie domineerde Luca Brecel op alle vlakken tegen Judd Trump. Zo stond het na minder dan een uur 3-0 voor Brecel, die breaks noteerde van 56 en 58. In frame vier miste Brecel een open kans voor een 4-0 voorsprong waarna Trump zijn eerste frame won. 

 

"The Belgian Bullet" sloeg meteen terug en lukte vervolgens breaks van 100, 54 en 78 waarmee hij de eerste sessie afsloot met een 6-2 voorsprong.


Trump begon goed aan de avondsessie, maar liet de kans op 6-3 liggen. Maar bij een 7-2-stand in het voordeel van Brecel herpakte Trump zich met de rug tegen de muur. Trump, de wereldkampioen van 2019, nam de drie volgende frames voor zijn rekening.

 

Maar Trump moest risico's nemen en Brecel bleef kalm. Met een 73-break klaarde Brecel de klus in de 16e frame. Het staat 8-2 in de onderlinge duels. Voor het eerst won de Belg in een rankingevent, in 2017 won Brecel al eens in een invitatietoernooi.

 

In de volgende ronde is John Higgins de tegenstander in de halve finales.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.