Ga naar de inhoud

De totale dominantie van Jumbo-Visma in 5 momenten: de bommetjes van Van Aert en voorbeeldploegmaats

 vr 25 maart 2022 17:04

Een zoveelste koers om in te kaderen voor Jumbo-Visma. De ploeg domineerde de E3 Harelbeke met Wout van Aert in de hoofdrol, geflankeerd door uitstekende ploegmaats. Bekijk hieronder de 5 sleutelmomenten.

1. Van Aert schudt eerste keer flink aan de boom

Op 80 kilometer van de finish rolt Wout van Aert een eerste keer met de spierballen. Op de Taaienberg dropt hij een eerste bommetje. Ploemaats Laporte en Benoot zijn mee. Net als Asgreen, Küng, Stuyven en Mohoric. Zij snellen naar de vroege vluchters.

2. Benoot maakt tempo op tussenstukken

Tiesj Benoot neemt het commando van Van Aert over. Jumbo-Visma wil duidelijk het kaf van het koren scheiden en jaagt het tempo de hoogte in. 

3. Van Aert knalt weg met Laporte op Paterberg

Uitpakken met de hoofdletter U. Wout van Aert demonstreert op de Paterberg door van alles en iedereen weg te rijden. Alleen ploegmaat Christophe Laporte kan in het wiel volgen.

4. Van Aert sleurt Laporte mee op Oude Kwaremont

Van Aert en Laporte beginnen aan een indrukwekkende koppeltijdrit richting finish. Op de Oude Kwaremont lijkt de Fransman even te kraken, maar zijn ploegmaat sleurt hem erdoor.

5. Van Aert en Laporte komen samen over de streep

Is er nog veel plaats in het hoofdkantoor van Jumbo-Visma? Na de iconische finishfoto in de openingsetappe van Parijs-Nice leverde ook de aankomst van de E3-prijs een memorabel beeld op. Van Aert en Laporte komen arm in arm over de streep - onze landgenoot enkele centimeters eerder.

Lees ook: