Ga naar de inhoud

Christian Eriksen maakt comeback in Deens nationaal elftal 9 maanden na hartaanval op EK

 di 15 maart 2022 12:06
De 30-jarige middenvelder zorgde voor een schrikwekkend beeld op het EK vorige zomer.
Christian Eriksen toonde bij Brentford in de Premier League dat hij weer voetballer is.

Christian Eriksen is weer een Deens international. 9 maanden na zijn hartaanval tijdens een EK-duel heeft de Deense coach Kasper Hjulmand de 30-jarige voetballer opgeroepen voor 2 vriendschappelijke duels.

Op 12 juni 2021 zag het er minder goed uit voor Christian Eriksen, maar het geluk kan niet op in 2022. Eind januari zette hij zijn handtekening onder een contract bij Brentford en nu mag hij zijn thuisland Denemarken weer vertegenwoordigen.

 

Eriksen is een van de 23 spelers die coach Kasper Hjulmand heeft opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Nederland op 26 maart en tegen Servië op 29 maart.

 

De Deen toonde bij Brentford dat hij weer voetballer is. De ploeg uit de Premier League viste Eriksen op nadat zijn contract bij Inter Milan noodgedwongen was opgezegd. Na zijn hartstilstand op het EK in de groepsmatch tegen Finland leeft Eriksen met een defibrillator en daar mag je niet mee spelen in de Serie A.

 

Brentford blaast de voetbalcarrière van de Deen nieuw leven in en nu kan hij bij Denemarken weer voor zijn land spelen. 

 

Andreas Skov Olsen van Club Brugge maakt ook deel uit van de Deense selectie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: