Christian Eriksen voorgesteld bij Brentford: "Wist 2 dagen na hartfalen dat ik zou terugkeren"

Christian Eriksen straalt bij zijn terugkeer in het profvoetbal.

Christian Eriksen werd gisteren voorgesteld bij zijn nieuwe club Brentford. De Deen nam daarbij even de tijd om stil te staan bij de gebeurtenissen van de afgelopen maanden. "Na een hele reeks testen, kon ik rustig aan mijn terugkeer denken in het voetbal", deelde Eriksen.

Meteen na zijn hartfalen zag het er niet goed uit voor Christian Eriksen. De Deense middenvelder van Inter twijfelde of hij ooit nog professioneel voetballer zou zijn.

 

"Dat veranderde na 2 dagen", deelt Eriksen tijdens zijn voorstelling bij Brentford. "In de dagen na mijn hartfalen begon ik pas goed te beseffen wat er gebeurd was."

 

"Toen begon ik aan een hele reeks testen en stelde ik vragen over het vervolg van mijn carrière. De dokters zeiden dat ik met behulp van een streng programma kon terugkeren", zegt de middenvelder opgelucht.

 

"Mijn hart reageerde goed op fysieke inspanningen, dus kon ik de intensiteit elke maand verhogen", gaat Eriksen voort. "Nu is het aan mij om de komende maanden te tonen wie ik ben. Om te tonen dat ik weer een voetballer ben."

Eriksen straalt op "nieuwe profielfoto"

En of Christian Eriksen gelukkig is dat hij een vervolg aan zijn profcarrière kan breien.

 

Bij zijn voorstelling straalde de Deen als vanouds in het shirt van Brentford. Op Twitter deelde hij dan ook met veel plezier zijn nieuwe profielfoto: