Ga naar de inhoud

Amerikaanse ploeggenote van Emma Meesseman beticht van drugssmokkel door Russische douane

 za 5 maart 2022 17:23
Griner
Brittney Griner (nummer 42) met in de achtergrond Emma Meesseman.

De Amerikaanse topbasketbalspeelster Brittney Griner zit in een lastig parket. Drie weken geleden, nog voor de oorlog in Oekraïne, werd ze in de luchthaven van Moskou opgepakt met cannabisolie in haar koffer, volgens de Russische autoriteiten een drugssmokkel.

Brittney Griner is niet de eerste de beste. De Amerikaanse van 31 behoort al jaren tot de top in het basketbal. Ze was al 7 keer All Star in de WNBA en won met de VS twee keer olympisch goud.

 

In Europa is Griner ploeggenote van Emma Meesseman bij Jekaterinenburg. Drie weken geleden keerde ze van Amerika terug naar haar club via Moskou. Maar daar werd ze aangehouden.

 

De douane vond in de koffers van Griner cannabisolie, die ze gebruikte voor haar elektronische sigaret. In de VS is dat in heel wat staten legaal, maar in Rusland wordt die olie als drugs beschouwd, waar celstraffen tot 10 jaar voor gegeven worden.

 

Het nieuws van de aanhouding raakte nu pas bekend, Griner zou nog altijd opgesloten zitten. Sinds de oorlog in Oekraïne zijn de spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten fel opgelopen en dit incident zal daar niet ten goede aan bijdragen.

Beelden van Brittney Griner bij de douane

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.