Ga naar de inhoud

Alejandro Valverde is eindwinnaar van Gran Camiño, Oekraïner Padoen wint afsluitende tijdrit

 zo 27 februari 2022 15:21
Alejandro Valverde werd zondag 3e in de tijdrit en dat volstond voor de eindoverwinning.
Alejandro Valverde werd zondag 3e in de tijdrit en dat volstond voor de eindoverwinning.

Alejandro Valverde heeft de eerste editie van de Gran Camiño, een Spaanse rittenkoers, op zijn naam geschreven. De 41-jarige Spanjaard had zondag genoeg aan een 3e plaats in de afsluitende tijdrit om zijn eindzege veilig te stellen. De ritwinst was voor de Oekraïner Mark Padoen.

Na een rit voor de sprinters en 2  etappes door de bergen in Galicië kregen de tijdrijders zondag hun kans in de Gran Camiño. Het parcours van 15,8 km was niet vlak, met onderweg 208 hoogtemeters en vooral de helling van 400 meter aan 7,7 % richting de finish zou zich laten voelen.

Na de zege van Alejandro Valverde op zaterdag was de Spanjaard tot op 10 seconden van leider Michael Woods genaderd en was het vooral uitkijken naar de strijd om het algemene klassement.

Al aan het eerste tussenpunt werd duidelijk dat de Canadees zonder leiderstrui huiswaarts zou keren, want Valverde was toen al sneller dan de renner van Israel Premier Tech.

Woods probeerde nog wel te versnellen in het tweede deel, maar gaf uiteindelijk 17 tellen prijs op de Spanjaard en werd daarmee tweede in het eindklassement. Valverde werd zelf 3e in de tijdrit, op 10 seconden van dagwinnaar Mark Padoen. Voor de 41-jarige Spanjaard is het al zijn 3e zege van het seizoen.

Lees ook: