Ga naar de inhoud

Belgen uitgeschakeld nog voor de start: Wellens en Vanmarcke missen de Omloop

 za 26 februari 2022 09:21
Tim Wellens gaat straks niet van start in de Omloop.

Het zit Tim Wellens (30) en Lotto-Soudal niet mee: Wellens, een van de topfavorieten voor de Omloop Het Nieuwsblad, levert zijn rugnummer in. Volgens zijn team werd Wellens afgelopen nacht ziek. Maagproblemen, klinkt het. Wellens kan uiteraard niet meer vervangen worden. Ook Sep Vanmarcke past.

De Omloop Het Nieuwsblad zou de enige Vlaamse voorjaarsklassieker worden van Tim Wellens, maar het speerpunt van Lotto-Soudal heeft de start in Gent dus niet gehaald.

 

Wellens daagde gisteren al niet op voor de verkenning met de ploeg. Lotto-Soudal laat vanochtend weten dat hij ziek is geworden: Wellens kampt met maagproblemen. Na overleg met de medische staf blijft hij aan de kant.

 

Lotto-Soudal kan geen vervanger meer oproepen, maar heeft met onder meer Victor Campenaerts, Florian Vermeersch, Brent Van Moer en Philippe Gilbert nog heel wat ijzers achter de hand.

 

Wellens had echter al zijn uitstekend vormpeil onderstreept met vroege zeges op Mallorca en in Frankrijk.

Ook Sep Vanmarcke tekent startblad niet

Er was vanochtend nog meer slecht nieuws van het Belgische front: Israel-Premier Tech meldt dat Sep Vanmarcke er niet bij zal zijn. De winnaar van 2012 sukkelt met een verkoudheid.

 

"Sep heeft keelpijn en voelt zich geen 100 procent. Met de medische staf heeft Sep beslist om te focussen op zijn herstel en om de volgende koersen niet in het gedrang te brengen", klinkt het.

Tweets van de ploegen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: