Ga naar de inhoud

Zevenvoudig olympisch kampioen Jason Kenny stopt en wordt coach

 do 24 februari 2022 09:21
Jason Kenny zette afgelopen zomer in Tokio de kroon op een indrukwekkende carrière.

De succesvolle baanwielrenner Jason Kenny heeft zijn loopbaan op 33-jarige leeftijd beëindigd. De Brit kroonde zich zowel in 2012, 2016 als in 2021 tot olympisch kampioen op de keirin. Hij gaat nu aan de slag als coach.

Jason Kenny is de meest succesvolle Britse olympiër en afgelopen zomer pakte hij op de Olympische Spelen van Tokio voor de zevende keer een gouden plak. Hij gaat nu als coach aan de slag bij de Britse bond.

 

"Een groot deel van mij zou het geweldig vinden om door te gaan tot Parijs en ik ben een beetje verdrietig dat ik dat niet doe", zei Kenny aan de BBC. "Maar de kans om als coach bij British Cycling aan de slag te gaan, doet zich de komende drie jaar misschien niet meer voor. Ik heb mijn kans gegrepen."   

 

In totaal pakte Kenny negen olympische medailles, meer dan welke Britse atleet ook. Kenny veroverde in Peking 2 medailles en in 2012 in Londen twee keer goud: op de teamsprint en de sprint. 

 

In 2016 in Rio de Janeiro won hij drie olympische titels: op de teamsprint, de sprint en de keirin. In Tokio wist hij alleen de keirin te winnen.

Op deze vreemde manier won Jason Kenny goud in Tokio

Lees ook: