Ga naar de inhoud

Winnaar van vorig jaar kiest opnieuw voor "grote 3": "Spaargeld voor Mathieu van der Poel"

 wo 23 februari 2022 15:03
Matti Verhaegen wil opnieuw hoge toppen scheren met zijn team VanAvermatti.
Matti Verhaegen wil opnieuw hoge toppen scheren met zijn team VanAvermatti.

Van de 37.920 deelnemers kwam Matti Verhaegen vorig jaar als winnaar uit de bus. Hoe ziet zijn team er dit voorjaar uit? "Ik heb gekozen voor een zo goed mogelijke mix van toppers en goedkope renners die een belletje doen rinkelen."

"Tosh van der Sande heb ik dit jaar als een van de eerste renners in mijn team geklikt", klinkt het wat verrassend. Maar niet als je weet dat Matti Verhaegen de neef is van Van der Sande.

"Ik heb Tosh enkele berichtjes gestuurd om zijn programma te weten. Hij rijdt bijna alle voorjaarskoersen, enkel de Strade Bianche, Parijs-Roubaix en de Brabantse Pijl (waar Jumbo-Visma niet start) staan niet op zijn kalender."

Ethan Hayter zal dit jaar een klassieker winnen

Matti Verhaegen, winnaar van de Sporza Wielermanager 2021

Titelverdediger Verhaegen hanteert dezelfde strategie als vorig jaar. "Niet te veel nadenken en tegelijk renners selecteren die ik graag bezig zie."

Een van die renners naar zijn hart is de Sloveen Matej Mohoric. "Hij koerst altijd heel aantrekkelijk. Bovendien oogt zijn programma in de klassiekers heel mooi."

"Ethan Hayter heb ik ook in mijn team omdat ik hem graag aan het werk zie. Zijn programma is misschien iets beperkter, maar ik denk wel dat hij een klassieker zal winnen. Milaan-Sanremo moet hem perfect liggen." 

 

Ook voor "de grote 3" heeft Verhaegen opnieuw een smak geld vrijgemaakt. "Al is de samenstelling ervan wel gewijzigd. Vorig jaar waren Van Aert, Van der Poel en Alaphilippe de 3 toppers die je absoluut moest hebben. Nu beschouw ik Van Aert, Pidcock en Pogacar als de grote 3."

 

Waarom valt Alaphilippe ertussenuit? "Omdat hij dit jaar zijn hoge prijskaartje niet waard is. Alaphilippe heeft wat gesnoeid in zijn programma, maar zal normaal wel op een later moment in mijn team getransfereerd worden."

Julian Alaphilippe.
Voor Julian Alaphilippe heeft de winnaar van vorig jaar geen plaats in zijn team.

Kiezen voor jonge talenten bij de "kleintjes"

Voor de meeste spelers is het zoeken naar goede "kleintjes" altijd een tijdrovende speurtocht. Hoe pakt Verhaegen dat aan?

"Van de renners die het minimum kosten, neem ik enkel diegenen die een belletje doen rinkelen. Neem nu Juan Ayuso (UAE). De jonge Spanjaard staat bekend als een heel getalenteerde klimmer en rijdt normaal enkele heuvelklassiekers mee."

"De Nederlander Marijn van den Berg (EF) was dan weer een van de snelste mannen bij de beloften. Als hij in de top 5 of top 10 eindigt van een sprintkoers zoals de Scheldeprijs, dan heeft Van den Berg zijn taak al volbracht voor mijn team."

 

Zijn budget heeft Verhaegen niet helemaal opgebruikt. "Ik heb 2 miljoen euro achter de hand als spaargeld voor Mathieu van der Poel."

 

"Het is nog een vraagteken waar en wanneer Van der Poel in competitie zal treden. Ik hoop van harte dat hij klassiekers kan rijden dit voorjaar. Niet per se voor mijn Sporza Wielermanager-team, maar wel om van hem te kunnen genieten."

De ploeg van titelverdediger Matti Verhaegen

Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2022!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2022!
Stel je ploeg samen
Lees ook: