Ga naar de inhoud

Carl Berteele gaat 100% Belgisch in Sporza Wielermanager: "Vanmarcke en Naesen moeten me verrassen"

Zoek je nog Belgische renners voor je voorjaarsploeg in Sporza Wielermanager? Wielercommentator Carl Berteele heeft in zijn team Belgian Waffles enkel landgenoten geselecteerd. "Het was een verschrikkelijk moeilijke puzzel", zegt Berteele.

Als Carl Berteele een ploeg maakt in Sporza Wielermanager, zet hij traditioneel zijn Belgische pet op. 

 

Superkopman Wout van Aert kon natuurlijk niet ontbreken, net als Jasper Stuyven, Yves Lampaert, Tim Wellens en Victor Campenaerts.

 

Ook Oliver Naesen en Sep Vanmarcke haalden de selectie. "Dat duo moet me verrassen", zegt Berteele. "Naesen selecteer ik op basis van de laatste kans. Hij heeft een kwakkelseizoen achter de rug en moet dat rechtzetten."

 

"Vanmarcke is een vraagteken na een moeilijke winter. Maar hij eindigde wel 2e in een etappe in de Provence. Dat heb ik nog niet veel andere klassieke mannen zien doen in de voorbereidingskoersen."

 

Tussen de grotere kleppers is er geen plaats voor Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert. "Om budgettaire redenen, maar ook ook omdat ik in hen geen winnaars meer zie."

Carl Berteele zet Naesen in zijn team onder het motto "de laatste kans".

"Goossens is mijn dark horse, Meurisse is enorm onderschat"

In de goedkopere middenklasse prijken in Berteeles team ietwat verrassende namen zoals voormalig Belgisch kampioen Dries De Bondt en Xandro Meurisse, een duo van Alpecin-Fenix.

 

"De Bondt is het verlengde van de ploegleiding in koers. Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel zal hij zelf hier en daar een finale kunnen rijden. Met mooie punten als gevolg."

"Meurisse is dan weer een van de meest onderschatte renners voor het Vlaamse werk, net zoals Ben Hermans dat is voor de klimklassiekers. Hermans komt sowieso in mijn ploeg tegen dat zijn wedstrijden daar zijn."

 

Op welke koopjes liet Berteele zijn oog vallen? "Kobe Goossens in de eerste plaats. Hij heeft meer in zijn mars dan wat hij nu al getoond heeft. Goossens beschouw ik als mijn dark horse."

 

"Sasha Weemaes zal sowieso eens in de top 10 sprinten in een klassieker voor de snelle mannen. Van Robbe Ghys verwacht ik dat hij eens meegaat in een ontsnapping die standhoudt tot het einde."

De ploeg van Carl Berteele

Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2021!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2021!
Stel je ploeg samen