De ploeg van Bas Tietema: "Ik koos niet voor Van Aert, een shock in België"

Bas Tietema stelde zijn ideale ploeg samen.

Hulp nodig bij het bouwen van je voorjaarsploeg in Sporza Wielermanager? In onze podcast Kopman gaf Bas Tietema zijn tips uit de buik van het peloton. De Nederlander verrast met een ploeg zonder Wout van Aert en Tom Pidcock, maar met enkele onbekende namen.

Bas Tietema bouwde voor het eerst een ploeg in Sporza Wielermanager en schopt meteen de Belgische koersfans tegen de benen. Hij kiest niet voor Wout van Aert. "Dat is een shock in België?", lacht hij. 

 

"De toppers kiest iedereen wel, maar ik denk dat je het verschil kan maken met net die renners die niemand verwacht. Ik heb best wel veel jeugdige renners gekozen. Van Aert is niet oud, maar die nam wel een grote hap uit het budget. Ik ben voor renners gegaan die vorig seizoen een wat moeizamer seizoen hadden en waarvan ik denk dat ze dat nu gaan rechtzetten, zoals Oliver Naesen."

 

Een dure vogel die het vorig jaar wel erg goed deed, is Sonny Colbrelli. "Ik volg nu wie er nog aan het trainen is en hij is toch weer goed bezig. Het is ook een renner die in veel koersen goed uit de voeten kan, zowel in Vlaanderen als in de Ardennen."

Ik ben voor renners gegaan die vorig seizoen een wat moeizamer seizoen hadden en waarvan ik denk dat ze dat nu gaan rechtzetten, zoals Oliver Naesen.

Bas Tietema

Bas Tietema rijdt sinds dit seizoen voor Bingoal-Pauwels Sauzen-WB. Hij zet dan ook wat ploegmaats in zijn team. "Ik heb natuurlijk wat voorkennis", verklapt hij. "Dupont zal in de sprints weer punten pakken."

 

Maar zijn grootste tip is Laurenz Rex. "Hij was vorig jaar al 21e in Parijs-Roubaix. Die leek dit jaar sterker dan ooit op trainingskamp dus ik denk dat hij weer een stap kan maken. Hij kan gewoon heel erg hard rijden. In Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen verwacht ik veel van hem."

 

Hij heeft zichzelf wel niet in de ploeg gezet. "Ik ben een koopje nochtans. Meestal zeggen ze wel van Nederlanders dat ze een dikke nek hebben, maar neen, ik ga misschien nog een jaartje wachten."

 

Nog een laatste tip dan? "Uno-X. Zij reden ook in Turkije, waar ik ook was en dat is een ploeg die veel wildcards heeft gekregen. Die ploeg is echt aan het bouwen. Als je nog relatief goedkope renners zoekt, zou ik daar eens gaan kijken."

De ploeg van Bas Tietema

Beluister Kopman

 

Je kunt de podcast ook beluisteren in de app van Sporza, klik daarvoor bovenaan de navigatie op "podcasts".