Ga naar de inhoud
Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2022!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2022!
Stel je ploeg samen

De ploeg van Karl Vannieuwkerke: "Meerderheid Belgen, maar Hayter wordt de revelatie"

 do 24 februari 2022 10:03

Last minute nog wat hulp nodig bij het bouwen van je voorjaarsploeg in Sporza Wielermanager? In onze podcast Kopman gaf Karl Vannieuwkerke, onze nieuwe wielercommentator, zijn ploeg prijs. Hij gaat voor hoofdzakelijk Belgisch en voor Ethan Hayter als een dark horse.

Karl Vannieuwkerke maakte voor het eerst zijn ploeg in Sporza Wielermanager en volgde vooral zijn buikgevoel. "Als ik jullie nu hoor, lijkt het wel wetenschap", lachte hij in Kopman. Toch kon zijn ploeg op heel wat bijval rekenen van de specialisten van De lead-out.

 

"Ik wou dat de meerderheid van mijn renners Belgen waren en ik zit aan 11 op 20. Dat is niet alleen chauvinisme, dat heeft er gewoon mee te maken dat we heel veel sterke renners hebben. Ik denk dat ze allemaal veel punten gaan pakken."

 

Wout van Aert is zijn absolute kopman, maar er is ook veel geloof in Gianni Vermeersch. "In bijna elke koers waar hij aan de start komt. Hij is iemand die zich perfect kan plaatsen en hij moet de komende weken geen rekening houden met Mathieu van der Poel. Hij kan zijn eigen koers rijden en dus misschien nog wat dichter eindigen dan vorig jaar."

 

"En het moest ook in het budget passen, natuurlijk. Al is hij met 6 miljoen wel niet heel goedkoop. Er zal dus wel geloof zijn in hem."

Ik heb Jules Hesters ontmoet op het vliegtuig en hij zei me dat hij echt goed was. Vandaar.

Karl Vannieuwkerke

Een verrassende Belg in de ploeg van Karl Vannieuwkerke is Jules Hesters. "Ik zag dat hij 8e geworden was in Almeria. En ik denk dat hij in koersen zoals Brugge-De Panne toch punten moet kunnen sprokkelen."

 

"Ik heb hem ontmoet op het vliegtuig toen ik naar Alicante ging en hij zei me dat hij echt goed was."

 

Ook een renner waar de wielercommentator op gokt, is Ethan Hayter. "Mijn spionnen uit het peloton zeggen dat hij echt wel de man van het voorjaar zou kunnen worden. De revelatie dan toch. Hij gaat er altijd voor en zo pak je toch veel punten."

De ploeg van Karl Vannieuwkerke

Beluister Kopman

 

Je kunt de podcast ook beluisteren in de app van Sporza, klik daarvoor bovenaan de navigatie op "podcasts".

Lees ook: