Ga naar de inhoud

Red Panthers treffen Australië, Japan en Zuid-Afrika in WK-groepsfase

 do 17 februari 2022 14:32
De Red Panthers kennen hun prooi voor het WK.

De loting voor het WK hockey van de Red Panthers is  binnen. België, dat op de 7e plaats op de wereldranglijst staat, is ingedeeld in groep D. "Een sterke en interessante groep", vertelt bondscoach Raoul Ehren over de poule met Australië, Japan en Zuid-Afrika.

De Belgische hockeyvrouwen (FIH 7) zijn op het WK van deze zomer ingedeeld in een groep met topland Australië (FIH 4), Japan (FIH 10) en Zuid-Afrika (FIH 16). Dat bleek vandaag uit de loting.

 

Een hoopvolle statistiek: de Red Panthers hebben al 5 jaar niet meer verloren van  Australië, de grootste uitdager in de poulefase. De laatste 5 confrontaties speelde België en Australië 3 keer gelijk. De overige twee duels waren onze landgenotes de baas.  

 

De Red Panthers, die worden gecoacht door de Nederlander Raoul Ehren, spelen hun wedstrijden in poule D in het Spaanse Terrassa. 

 

  • Groep A bestaat uit titelverdediger en nummer 1 van de wereld Nederland, Duitsland, Ierland en Chili. 
  • Groep B wordt gevormd door Engeland, Nieuw-Zeeland, India en China. 
  • In groep C spelen Argentinië, Spanje, Zuid-Korea en Canada.    

 

Alleen de vier groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De nummers twee en drie spelen cross-overs met als inzet een ticket voor de laatste acht. Het WK wordt gespeeld van 1 tot 17 juli.    

 

De Red Panthers eindigden op het vorige WK in 2018 in Londen op de tiende plaats. Vorig jaar wonnen ze brons op het EK in Amstelveen, waar Oranje voor eigen volk zijn titel verlengde. Met die derde plaats verzekerden de Panthers zich van een kwalificatie voor het WK.

"Een interessante groep"

"Het is een interessante groep. Één waar alles mogelijk is," vertelde bondscoach Ehren aan Belga. "Het is een goede loting.  Zuid-Afrika blijft voor mij een onbekende. We zullen die ploeg in de komende weken grondig moeten analyseren. Australië en Japan kennen we wel. Dat zijn twee absolute toplanden," zei de Belgische coach.

 

Hoewel Nederland co-organisator is, zal België al zijn poulewedstrijden in  Terrassa afwerken. "Het bijzondere aan onze groep is ook dat we in de hitte van de Spaanse zon zullen spelen. Daar zullen we in onze voorbereiding rekening mee moeten houden."

Speelschema

Een eerste plaats in de poulefase, zou een droomscenario betekenen voor de Panthers. Zo ontlopen onze landgenoten de twee dé te kloppen landen Nederland en Argentinië tot in een eventuele finale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: