Ga naar de inhoud
Hendrickx
Alexander Hendrickx jaste er een van zijn vermaarde strafcorners in.

Red Lions zetten de puntjes op de i in de Hockey Pro League tegen Argentinië

 ma 14 februari 2022 02:51
Argentinië
einde
0-2
België

De Belgische hockeymannen hebben meteen revanche genomen op Argentinië voor de nederlaag van zaterdag. Dankzij strafcorners van Alexander Hendrickx (15') en Loïck Luypaert (55') in Buenos Aires wonnen de Red Lions van Los Leones.

De Belgen, regerend olympisch en wereldkampioen en nummer 2 van de wereld, beten eergisteren met 2-1 in het zand tegen het 7e land van de wereldranking.

"De Argentijnen toonden ons zaterdag dat ze gevaarlijk konden zijn, als wij spelen zoals in de clubmodus van de Belgische competitie", legde Victor Wegnez uit. "Op zondag hebben we ons interlandtruitje waardig gedragen."

"We zetten vooral een stevige defensieve structuur neer en dat heeft het verschil gemaakt", aldus Wegnez, die door de internationale federatie uitgeroepen werd tot Man van de Match.

"Op het einde waren er andermaal wat bizarre scheidsrechterlijke beslissingen, maar we toonden ons vandaag sterker en vertrekken met de 3 punten een een "clean sheet", dat is het belangrijkste."

In de tussenstand van de Pro League tellen de titelverdedigers nu 10 punten (op 18), waarmee ze 4e staan. De volgende afspraak is een dubbel duel met Spanje eind mei in Wilrijk (20 en 21 mei).   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.