Ook jeugdigere Red Lions leggen Duitsland over de knie

  Na de stevige overwinning gisteren (6-1) hebben de nationale hockeymannen ook vandaag Duitsland verslagen. Deze keer won de olympische kampioen met 5-3 in de Pro League. "Onze groep blijft hongerig", verzekert aanvoerder Felix Denayer.

  Doelpunten:

  • 4' Wellen 0-1 (sc)
  • 15' Dockier 1-1
  • 18' Cosyns 2-1
  • 19' Dockier 3-1
  • 27' Windfeder 3-2 (sc)
  • 40' Stockbroeckx 4-2
  • 45' Hellwig 4-3
  • 58' De Kerpel 5-3

  Bondscoach geeft jongeren een kans

  Na de klinkende 6-1 van gisteren gaf de nieuwe bondscoach Michel van den Heuvel enkele reserven de kans om zich te manifesteren. Thibeau Stockbroeckx was een van de nieuwe veldspelers,  Loic Van Doren mocht plaatsnemen onder de lat.

   

  Die laatste moest zich na 4 minuten al omdraaien na een mooie variatie op de strafcorner.

   

  Een domper voor de vervanger van Vanasch, maar zijn ploegmaats zetten de scheve situatie snel recht. Dankzij Dockier (2 keer) en Cosyns ging het van 0-1 naar 3-1.

   

  Opmerkelijk, geen Belgische doelpunten op strafcorner deze keer, wel voor Duitsland. Met een bal door de benen van Van Doren scoorden de bezoekers net voor de pauze een tweede keer (3-2).

   

  Ook in de tweede helft had België het wat moeilijk om definitief weg te lopen van Duitsland. Stockbroeckx scoorde na een knappe steal van uitblinker Wegnez, met een bal door het midden naderde de tegenstander weer tot op een doelpunt (4-3).

   

  Uiteindelijk was het De Kerpel die de Red Lions verloste met de 5-3.

   

  Volgende maand staat een dubbele confrontatie met Nederland (26 en 28/11) op het programma in de Pro League.

  BEKIJK: De goals van de wedstrijd

  Felix Denayer: "Wij blijven hongerig"

  "Na de Olympische Spelen kan je een dipje verwachten, maar daar is bij ons weinig sprake van. Onze groep blijft hongerig", reageert aanvoerder Felix Denayer.

   

  "Dankzij het publiek ook. Voor volle tribunes spelen, geeft extra energie. Dan is het leuk om te laten zien tot wat je in staat bent."

  Michel van den Heuvel: "We gaan door met het proces waarin we zitten"

  De Red Lions hebben hun eerste weekend onder de nieuwe bondscoach Michel van den Heuvel achter de rug.

   

  "Zoveel is er niet veranderd", vindt de Nederlander. "Shane (McLeod, red) is er nu niet bij, maar verder zijn we al 6 jaar met deze staf aan de slag." 

   

  "Samen gaan we door met het proces waar we inzitten. En ik hoef niet te eisen om er vol voor te gaan, dat willen de spelers zelf. Dat maakt het zo fijn om met hen te werken."