Red Lions
Red Lions (archief).

Tom "Bono" Boon loodst Red Lions naar shoot-outs tegen Spanje, waar keeper Vanasch de heldenrol overneemt

vr 20 mei 2022 22:26
België
3-3
Spanje

De Belgische hockeymannen hebben gelijkgespeeld tegen Spanje in hun zevende wedstrijd van de FIH Pro League. Ze wonnen daarna de shoot-outs.

België - Spanje

22:33

Het was een moeilijke match voor ons, maar we vochten terug en zijn blij met de overwinning.

Tom Boon
22:20

België wint na comeback en shoot-outs: 3 (3) - 3 (2)

België is steeds topfavoriet tegen Spanje, toch moest Vanasch scherp zijn op de eerste strafcorner voor de bezoekers. Belgische trots had een aalvlugge reactie in huis.

Niet veel later pakten de Spanjaarden uit met een stevige rush en een strakke voorzet. De 0-1 op het scorebord was het logische gevolg. De overmacht van Spanje was duidelijk, bij rust 2 Belgische doelpogingen tegenover 11 van de bezoekers.

Met een strafcorner in de kruising leken de Spanjaarden het lot van de Red Lions te bezegelen, tot John-John Dohmen de Belgen in het 3e kwart weer in de wedstrijd bracht. De vreugde van de Lions bleef niet lang in het stadion in Wilrijk hangen, want vrijwel meteen stond 1-3 af te lezen op het scorebord.

Maar toen moest Tom Boon zijn duivels nog ontbinden. Met twee kanonskogels bracht "Bono" - voor de gelegenheid - de Lions helemaal in de partij. Shoot-outs waren het verdict na een spannend slot. Daarin toonde Vincent Vanasch zich weer heer en meester. De doelman pakte 3 Spaanse pogingen, waardoor de Belgen met een bonuspuntje aan de haal gingen.

21:35

Actie van hockeybond tegen alcoholmisbruik

In de tweede helft speelden de Red Lions in shirts waarop hun naam verkeerd stond gespeld. Dat doet de Belgische hockeybond om het alcoholmisbruik in "de derde helft" na de wedstrijd aan te kaarten. John-John Dohmen werd omgedoopt tot "Dehmon".