Ga naar de inhoud

Wereld- en olympisch kampioen België delft het onderspit tegen Nederland

 zo 28 november 2021 15:29
Nederland
einde
2-1
België

Het is allesbehalve een topweekend geworden voor de Red Lions. Na de 2-2 (verloren na shoot-outs) tegen Nederland vrijdag gingen de Belgen vanmiddag de boot in tegen Oranje. Het werd 2-1 in Amstelveen. Voor de Belgische ploeg was dit de wedstrijd te veel.

België miste Arthur Van Doren, die geblesseerd raakte in het eerste duel met Nederland. De beste hockeyer ter wereld vervang je niet zomaar, maar toch vroeg bondscoach Van den Heuvel van zijn verdedigers een betere prestatie dan vrijdag.

 

Die boodschap was intern niet goed doorgekomen, want in de eerste vijf minuten kregen de Red Lions door laks verdedigen twee goals om de oren.

 

Van Dam knalde onhoudbaar binnen, even later was het Warmerdam die na een te makkelijke infiltratie door de Belgische defensie zijn eerste doelpunt voor Nederland wist te scoren.

 

België kon geen vuist maken. Een strafcorner van Hendrickx ging een half metertje naast. Aan de overkant was het doelman Loïc Van Doren die zijn beste kunstjes moest tonen om de Nederlanders van een derde treffer te houden.

 

Net voor de rust lukte het dan toch bij de Belgen. Hendrickx, wie anders, duwde een strafcorner onder de Nederlandse goalie. 2-1, alles nog mogelijk in de tweede helft.

 

Dat zou je toch denken, want na de rust was er wel wat hogere pressing van de Belgen, maar aan deftige kansen kwamen ze veel te weinig. De 2-2 zat er - ondanks het harde werk - eigenlijk op geen enkel moment echt in. Het was Van Doren die met enkele mooie saves de 2-1 op het scorebord hield. 

 

De jonge, onervaren Nederlanders hielden de touwtjes al bij al makkelijk in handen tegen een heel ervaren België, dat duidelijk toe is aan een welverdiende rustperiode na een helse en succesvolle campagne.

Half februari 2022 tegen Argentinië

De Belgische internationals blijven wel aan de leiding in de poule met 7 punten uit 4. Nederland volgt als tweede met 5 punten uit 2.

 

België heeft nu vrijaf. De volgende partij van de Red Lions in de Pro League is half februari. Dan vinden er twee duels plaats met Argentinië.