Noorwegen stuurt biatlete die in elkaar zakte naar huis: "Mijn hart is gebroken"

 ma 14 februari 2022 11:52
Ingrid Tandrevold bleef na de finish uitgeput in de sneeuw liggen.

De Noorse biatlete Ingrid Landmark Tandrevold mag niet langer in actie komen op de Olympische Winterspelen in Peking. Ze zakte zondag na de 10 kilometer achtervolging in elkaar en moest lang worden behandeld door artsen. Omdat ze een verleden heeft met hartklachten, stuurt de Noorse bond haar naar huis.

Het waren schokkende beelden in de achtervolging in het biatlon bij de vrouwen. Ingrid Landmark Tandrevold lag op koers voor brons, maar in de laatste kilometer liep het helemaal mis. De Noorse raakte niet meer vooruit.

 

Ze strompelde over de finish, stortte neer en bleef uitgeput liggen in de sneeuw. Ze werd meteen behandeld en werd naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. "Het leek de beste dag uit mijn carrière te worden, maar het werd mijn slechtste."

"Mijn wereld is ingestort, mijn hart is gebroken"

Tandrevold had in 2017 en 2021 twee keer last van hartritmestoornissen tijdens een wedstrijd. Het Noorse team wil geen risico's nemen met haar gezondheid vooraleer ze extra onderzoeken heeft afgelegd.


"Ik heb eerder problemen gehad met mijn hart en mijn gezondheid gaat boven alles. Ik denk dat ik iets te diep ben gegaan in de wedstrijd. Ik ben amper 25 jaar oud en ik hoop dat ik nog enkele goeie jaren voor me heb."


 Tandrevold mist de estafette van woensdag en de massastart. "Ik wilde niets liever dan nog meedoen aan de estafette, maar het mag niet", zei Tandrevold, die drie wereldtitels behaalde met het Noorse estafetteteam. "Mijn wereld is ingestort, mijn hart is gebroken."