meest recent

Het houdt niet op: Kim Meylemans loopt scheurtje op in haar hamstrings

 wo 9 februari 2022 08:48
Meylemans
Kim Meylemans werkte haar eerste trainingsrun schijnbaar probleemloos af.

Het lijkt wel of deze Olympische Winterspelen vervloekt zijn voor Kim Meylemans. Vandaag mocht de skeletoni eindelijk uit haar quarantaine, maar een heuglijke dag werd  het niet. Meylemans liep tijdens de vrije trainingen een blessure op aan haar hamstrings. Ze maakt zich sterk dat ze tijdig fit geraakt voor de wedstrijd van vrijdag.

De dag begon hoopvol voor Kim Meylemans. Haar coach postte op Instagram een foto van hoe ze triomfantelijk haar hotel verliet na een isolatieperiode van 7 dagen. Voor het eerst sinds haar aankomst in Peking mag Meylemans zich vrij bewegen.

 

Meteen werd er koers gezet naar de skeletonbaan voor de vrije trainingen. Meylemans zette de 15e tijd neer in een op het oog cleane run. Maar blijkbaar liep ze toch een blessure op.

 

Mankend verliet ze het Yanqing Sliding Centre, om terug te keren naar het olympische dorp voor een medisch onderzoek. Daar werd een klein scheurtje in haar hamstrings vastgesteld. In een eerste reactie liet Meylemans weten dat ze sowieso wil doorbijten om vrijdag gewoon te starten aan de eerste van haar twee wedstrijddagen.

Bekijk de trainingsrun van Kim Meylemans

Collega Tina Hermann: "Ik denk dat ze de wedstrijd toch zal halen"

Kim Meylemans vertrok meteen naar het olympische dorp, maar de Duitse skeletontopper Tina Hermann kon Sporza wel even spreken. "Ik heb Kim maar even gezien. Ze dacht dat ze haar hamstrings verrekt of gescheurd had."

 

"Dat zou natuurlijk erg zijn, zeker na wat ze hier allemaal al heeft meegemaakt met die isolatie. Vanochtend was ze eindelijk vrij en dan gebeurt er zoiets. Dat is bitter."

 

"Ik denk wel dat Kim de wedstrijd zal halen. Ze is een heel sterke vrouw, dat zagen we ook bij haar quarantaine. Mentaal heeft ze heel wat meegemaakt. Ik hoop dat het niet al te erg is, ik denk dat ze het zal redden. Misschien kunnen ze het met tape of zo fixen zodat ze toch kan starten."

In de ochtend kwam Meylemans nog triomfantelijk uit quarantaine

programma van Kim Meylemans
vrijdag 11 februari run 1 1'02"35 (6e) 1'02"35 (6e)
vrijdag 11 februari run 2 1'02"92 (12e) 2'05"27 (11e)
zaterdag 12 februari run 3 1'02"34 (11e) 3'07"61 (11e)
zondag 13 februari run 4 1'03"73 (20e) 4'11"34 (18e)