meest recent

Victor Campenaerts telt af naar de klassiekers: "Dwars door Vlaanderen al 4 keer verkend"

 do 10 februari 2022 11:32

Terwijl Lotto-Soudal hoge toppen scheert in de eerste koersen van het jaar, stoomt Victor Campenaerts zich op stage in Spanje klaar voor de klassiekers. "We hebben binnen de ploeg niet 1 kopman, maar wel verschillende gelijkwaardige renners die op een verrassend moment in de koers kunnen aanvallen", zegt de werelduurrecordhouder.

"Lotto-Soudal zal dit voorjaar niet vaak de goede vlucht missen in de klassiekers", zegt Victor Campenaerts vol vertrouwen.

 

Na 2 jaar in Zuid-Afrikaanse loondienst is "Vocsnor" terug in zijn vertrouwde Lotto-nest. Zijn grote doel: knallen in de klassiekers.

 

"Voor de ploegstage in januari had ik alle Vlaamse klassiekers al verkend. Op Kuurne-Brussel-Kuurne en de E3 Harelbeke na, omdat het nieuwe parcours van die koersen nog niet bekend was. Ik heb dan maar de oude omloop gedaan op training."

 

"Dwars door Vlaanderen heb ik zelfs al 4 keer verkend. Die koers is vrij ingrijpend veranderd (met enkele nieuwe hellingen en extra kasseistroken)."

Voor de ploegstage in januari had ik alle Vlaamse klassiekers al verkend. Behalve Kuurne en Harelbeke, omdat het nieuwe parcours nog niet bekend was.

Victor Campenaerts

Waarom is Campenaerts zo fanatiek bezig met het verkennen van de klassiekers? "Omdat het cruciaal is dat je alle hellingen perfect kan situeren in koers. Ook de aanloop en de afdaling van de hellingen zijn heel belangrijk."

 

"Waarom denk je dat er nooit een Spanjaard meedoet voor de knikkers in de Vlaamse klassiekers? Omdat ze het parcours niet gedetailleerd kennen", zegt Campenaerts, die in Gavere vlakbij de Vlaamse Ardennen woont.

"We hebben mannen die op onverwacht moment kunnen aanvallen"

Campenaerts snijdt zijn voorjaar aan in de Omloop Het Nieuwsblad (op 26 februari). Daarna volgen onder meer de Strade Bianche, de E3 Saxo Bank Classic in Harelbeke, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

 

"Ik rijd een heel mooi programma met een schitterend team. We hebben niet 1 kopman, maar enkele gelijkwaardige renners."

 

"Als Wout van Aert top is of Mathieu van der Poel hersteld is, kunnen we daar Lotto-Soudal zijnde geen man tegenover zetten. Maar we hebben wel mannen die op een onverwacht moment kunnen aanvallen."

 

Dan doelt Campenaerts op onder meer Brent Van Moer en Florian Vermeersch. "Ze zijn een jaartje sterker geworden en zijn heel leergierig."

 

"De jonge mannen in de ploeg zijn sowieso hongeriger om erin te vliegen dan de routiniers, tot wie ik me zelf ondertussen al reken. En de routiniers trekken zich dan weer op aan het enthousiasme van de jonge renners. Ik kijk ernaar uit wat dat geeft in de klassiekers."

Lees ook: