Ga naar de inhoud

Hind Ben Abdelkader keert na jarenlange afwezigheid terug bij de Belgian Cats

 do 27 januari 2022 13:22
Hind Ben Abdelkader is na 6 jaar weer lid van de nationale ploeg.

Groot nieuws bij de nationale vrouwenploeg. Na een afwezigheid van enkele jaren keert Hind Ben Abdelkader terug in de selectie. Ben Abdelkader is opgeroepen voor de 3 wedstrijden die de Cats in de WK-voorronde spelen.

Hind Ben Abdelkader is 26. Ze is al jarenlang een van de beste Belgische basketbalspeelsters, maar we zien haar weinig aan het werk.

 

Dat is omdat ze in het buitenland haar kost verdient en vooral ook omdat de spelverdeelster sinds november 2016 het truitje van de nationale ploeg niet meer wilde dragen.

 

Veel woorden heeft Ben Abdelkader daar nooit aan vuilgemaakt, buiten een bericht op haar sociale media in oktober 2019.

 

"Het is voor mij een eer geweest om sinds mijn 16e het truitje van de nationale ploeg aan te trekken. Ik ben een trotse Belgische met Marokkaanse roots", schreef ze twee jaar geleden. 

 

"Sinds 2012 is mijn relatie met de basketbalbond tegenstrijdig. Ik vertrouw deze bond niet en daarom wil ik ook geen onderdeel meer zijn van deze organisatie."

 

"Basketbal is voor mij een passie. Bij de nationale ploeg vind ik die passie niet terug. Ik ben 24 (intussen is ze 26, red) en ik ben heel tevreden met waar ik sta in mijn carrière. Ik bedank elke club die mij kansen heeft gegeven." 

 

Nu, twee jaar later, is Ben Abdelkader van gedachten veranderd. In tegenstelling tot de voorbije jaren heeft ze een oproepingsbrief van de Belgian Cats niet naast zich neergelegd.

 

Zo maakt Ben Abdelkader deel uit van de 12-koppige selectie die over twee weken in de Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek aan de slag moet in de laatste WK-voorronde. 

De groep die de WK-voorronde gaat spelen

Dit is de 12-koppige selectie voor de matchen tegen de VS, Rusland en Puerto Rico:
- Julie Allemand
- Hind Ben Abdelkader
- Antonia Delaere
- Serena-Lynn Geldof
- Kyara Linskens
- Maxuella Lisowa
- Becky Massey
- Billie Massey
- Emma Meesseman
- Elise Ramette
- Laure Resimont
- Julie Vanloo

Kim Mestdagh (op eigen verzoek) ontbreekt, net als haar zus Hanne. Jana Raman is zwanger.

Lees ook: