Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Ex-nummer 1 Azarenka pleit voor vaccinatieplicht in tennis: "De enige oplossing"

 wo 19 januari 2022 11:05
Covid en vaccinaties blijven de gemoederen beroeren in het tennis.

De coronaheisa na de zaak-Djokovic blijft nog nazinderen in het tenniscircuit. Victoria Azarenka, ex-nummer één van de wereld, sprak zich woensdag na haar zege in de tweede ronde uit voor een vaccinatieplicht in het toptennis. "Voor mij is het helder. Ik geloof in de wetenschap", klonk het.

Azarenka, die in 2012 en 2013 de titel pakte op de Australian Open, pleitte woensdag na haar vlotte zege tegen de Zwitserse Jil Belen Teichmann (WTA 34) in de tweede ronde van de Australian Open voor een verplichting van vaccinatie tegen het coronavirus bij toptennissers.

 

De Wit-Russische, die al jaren lid is van de spelersraad van vrouwentennisbond WTA, erkende dat het invoeren van een vaccinatieplicht wellicht een juridische uitdaging is, maar denkt dat het "nuttig voor iedereen" is als de WTA een "geen spuit, niet spelen-beleid" hanteert. 

 

Voorafgaand aan de Australian Open ontstond er grote ophef omdat Novak Djokovic (ATP 1) probeerde zonder het in Australië verplichte vaccin deel te nemen. Uiteindelijk moest Djokovic Australië verlaten.

 

"Voor mij is het helder. Ik geloof in de wetenschap. Ik geloof in vaccineren en heb dat ook laten doen", zei de 32-jarige tennisster. "Naar mijn mening is het de enige oplossing. Voor iedereen in het tennis, omdat we ook veel reizen." 

Zo gauw er een grijs gebied ontstaat in de regelgeving, komen er te veel vragen en situaties zoals het geval-Djokovic.

Victoria Azarenka

De voormalige nummer één van de wereld besefte dat het dwingen van mensen om zich te laten vaccineren tot problemen kan leiden. "Sommige landen zullen een verplichting niet accepteren. Het zal daarom een hele klus zijn om dit in te voeren."   


Azarenka noemde de controverse rond Djokovic een "circus" en een reden om duidelijkheid te creëren. "Zo gauw er een grijs gebied ontstaat in de regelgeving, komen er te veel vragen en situaties zoals deze. Bij sommige zaken is een zwart-wit benadering volgens mij nodig", aldus de tennisster, die onthulde in november zelf een coronabesmetting te hebben opgelopen.