Ga naar de inhoud

Van de 29e plaats naar de overwinning: Braziliaanse Noor verrast in slalom Wengen, Armand Marchant 18e

 zo 16 januari 2022 15:03
Armand Marchant
Armand Marchant snijdt een poortje aan.

De jonge Noor Lucas Braathen (21) heeft voor het eerst in zijn carrière een Wereldbekerwedstrijd slalom gewonnen. Vanaf een 29e plaats skiede hij naar de overwinning. Onze landgenoot Armand Marchant slingerde zich naar een 18e plaats in het Zwitserse ski-oord Wengen.

Met een 29e chrono in de eerste had Lucas Braathen zich maar net kunnen plaatsen voor de tweede reeks. Daarin skiede de Noor met een Braziliaanse moeder iedereen naar huis. Braathen slingerde bijna 1 seconde sneller dan de concurrentie over de piste.

 

Omdat de zon haar werk deed en de sneeuw papperig werd, beten de andere skiërs een voor een in het zand. De Noorse topper Henrik Kristoffersen leek Braathen nog van de troon te stoten, tot hij zich in een poortje verslikte.

 

Voor Braathen is het zijn tweede overwinning op het hoogste niveau. Vorig seizoen won hij een reuzenslalom. Daarna kampte de Noor een tijd met een knieblessure.

 

De Belgische topper Armand Marchant beëindigde de slalom in Zwitserland op de 18e plaats: in 1'43"16, op bijna 2 seconden van Braathen (1'41"48).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
meer: