Ga naar de inhoud

Marchant na 7e plek in WB slalom: "Puzzelstukjes vallen in elkaar"

 ma 13 december 2021 16:41

De Belgische wintersporters groeien allemaal naar hun topvorm toe op enkele weken van de Winterspelen. Armand Marchant liet zich gisteren met een 7e plaats opmerken in de Wereldbekermanche slalom van Val d'Isère. "Dat is bemoedigend voor de toekomst."

Op 5 januari 2020 werd Armand Marchant al eens 5e op de WB slalom van Zagreb, in Val d'Isère bewees hij dat dat geen toevalstreffer was. "Mijn goeie gevoel op de training werd bevestigd in de wedstrijd."

 

"Ik voelde me heel goed, maar een race is toch nog altijd iets anders. Ik heb goed geskied, de inzet was er. Dit is bemoedigend voor de toekomst", zegt hij één dag voor zijn 24e verjaardag.

 

Marchant, die zich in januari 2017 zwaar blesseerde aan zijn knie bij een horrorcrash, heeft vooral mentaal een kaap gerond. "Ik heb een zekere stabiliteit gevonden. Ik ontwikkel me stap voor stap nadat ik veel hoogtes en laagtes heb gekend toen ik jong was."

 

"De puzzelstukjes beginnen stilaan in elkaar te vallen. Het vertrouwen is er na mijn goed seizoenseinde en mijn 10e plaats op het WK. Ik ski op een meer volwassen manier." 

 

Toch ziet hij ook nog verbeterpunten. "Ik moet soms nog slimmer skiën en altijd geconcentreerd blijven." Ook mist hij nog wat ervaring. Die hoopt hij de komende weken op te doen en zo ook te stijgen in de hiërarchie, waardoor hij een beter startnummer krijgt. "Ooit op het podium staan is toch het doel."

 

Aan de Spelen n februari wil hij nu nog niet denken. "Ik focus op de Wereldbeker, want die is bepalend voor mijn Spelen. Er is nog veel werk."

Lees ook: