Ga naar de inhoud

BEKIJK: Autoritaire Brecel gaat op zijn elan door in de World Grand Prix

 wo 15 december 2021 17:14
Luca Brecel (archief) is in de vorm van zijn leven.

Luca Brecel heeft weinig woorden vuil gemaakt aan tegenstander Jordan Brown in de eerste ronde van de World Grand Prix. Onze landgenoot versloeg de Noord-Ier met 4-1 na een indrukwekkend potje snooker.  Hij ging voor een 147 in het derde frame, maar dat lukte niet.

Brecel (WS-15), die na zijn zege op de Scottish Open als tweede geplaatst is voor de World Grand Prix, opende in Coventry meteen met een century (break van 100 of meer) tegen de 34-jarige Jordan Brown (WS-28).

 

Ook in het tweede frame nam onze landgenoot snel de bovenhand na een fout van de Noord-Ier. 

 

In het derde frame lagen de ballen uitstekend voor een maximum break van 147. Brecel ging er vol voor, maar baalde als een stekker toen hij de 11e rode bal net iets te hard raakte en slecht uitkwam voor zwart. Met een break van 88 maakte hij er wel 3-0 van.

 

Brown zette zichzelf nog op het scorebord in het vierde frame, waarna Brecel het simpel afmaakte met een tweede century.

 

In de volgende ronde van de World Grand Prix neemt Brecel het op tegen de winnaar van het duel tussen Jimmy Robertson en Matthew Selt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: