Ga naar de inhoud

De dolle driedaagse van Wout van Aert: 2.500 kilometer door drie landen met twee crossen

 za 11 december 2021 09:40

De kilometerteller van Wout van Aert zal dit weekend flink oplopen. En niet alleen die van zijn fiets... Door de combinatie van de veldritten in Essen en Val Di Sole én zijn vertrek naar de ploegstage in Spanje legt hij ongeveer 2.500 kilometer door drie landen af.

Zaterdag: van de veldrit in Essen naar Val Di Sole

"De kalmte voor de storm", valt te lezen op zijn Strava-account. Met wat emoji's toont Van Aert ook aan hoe zijn dolle driedaagse er zal uitzien: veel vluchten en autoritten.

 

Van Aert is de enige van het hele pak die dit weekend zowel in Essen als in Val Di Sole rijdt. Eerst moet hij dus vanuit zijn woonplaats in Herentals naar de cross in Essen. Vervolgens bolt hij naar de luchthaven van Charleroi om er op het vliegtuig naar Bergamo te stappen.

 

Daar kan hij even tot rust komen voor hij doortrekt naar de wereldbekercross van Val Di Sole. 

Zondag: over en weer naar Val Di Sole

Op zondag vertrekt hij vroeg in de ochtend met de auto vanuit Bergamo naar de Italiaanse sneeuw van Val Di Sole. Daar zal hij de wereldbekercross betwisten om 's avonds weer meteen terug te keren naar Bergamo. 

Maandag: op naar de stage in Spanje

Wie dacht dat Van Aert op maandag weer terug zou keren naar huis, heeft het flink mis. De renner van Jumbo-Visma vliegt namelijk door naar Barcelona om er met de ploeg op teamstage te gaan in Girona.