Ga naar de inhoud

"Het olympisch water moet Plasschaert zoveel beter liggen dan Oman"

 wo 8 december 2021 08:34
Evi Van Acker is in de wolken met de tweede wereldtitel van Emma Plasschaert.

Evi Van Acker is nog maar net Technisch Directeur bij Wind- en Watersport Vlaanderen. Met de tweede wereldtitel zeilen van Emma Plasschaert in de Laser Radial-klasse mag ze meteen een succes vieren. "De Road To Paris is uitstekend ingezet", zegt de ex-zeiltopper.

"Zo trots"

Evi Van Acker, Sportvrouw van het Jaar in 2012 na haar olympisch brons in Londen, genoot met volle teugen van de beelden van Emma Plasschaert in Oman. "Ik ben zo trots", zei ze na de persconferentie van de tweevoudige wereldkampioene.

 

"Dit is een vervroegd kerstcadeau. Ik ben net begonnen als Technisch Directeur, dus dit doet me enorm veel deugd. De "Road to Paris" is op een schitterende wijze ingezet. Ik ben heel gelukkig."

 

Plasschaert draaide de knop uitstekend om na haar vierde plaats in Tokio. "Vierde worden is nooit leuk, ik kan het weten", zei Van Acker, die in Rio ook net naast het olympisch podium viel.

 

"Maar de ontgoocheling overheerste niet na de Spelen. Het waren voor Emma ook haar eerste Spelen en in feite deed ze het niet slecht. Ze moet dit zien als een motivatie om mee te nemen naar Parijs. We hebben na Tokio een stevige analyse gemaakt van wat er beter kon."

We hebben na Tokio een stevige analyse gemaakt van wat er beter kon.

Evi Van Acker

"Marseille moet haar zoveel beter liggen dan Oman"

Volgens Van Acker zit er op de prestaties van Plasschaert (28) nog veel rek. "Zeilen is een ervaringssport. Er zijn zoveel verschillende omstandigheden waarin prestaties moeten geleverd worden. Enkel op technisch vlak moet je al uren, maanden en jaren trainen. En daar zit bij haar ook nog rek op."

 

"In Tokio kwam ze, door omstandigheden, wat snelheid te kort. In Marseille, waar het zeilen plaatsvindt op de Spelen van 2024, gaan we daarop inzetten. Daarom ook is haar tweede wereldtitel zo mooi. De werkomstandigheden in Oman waren niet perfect, maar Emma werkte het wel netjes af."

 

"Marseille moet haar zoveel beter liggen dan Oman", weet Van Acker. "De laatste procentjes zullen ervoor zorgen dat ze eventueel een olympische titel kan behalen. Goud is zeker haalbaar, maar ik wil haar niet al te veel druk opleggen. In aanloop naar de Spelen zijn er ook nog de EK's, WK's en landenkwalificaties. En die zijn ook allemaal zeer belangrijk."

De werkomstandigheden in Oman waren niet perfect, maar Emma werkte het wel netjes af.

Evi Van Acker
Lees ook: