Ga naar de inhoud

Pro League veroordeelt incidenten: "Onaanvaardbaar tot crimineel gedrag"

 zo 5 december 2021 21:37

De Pro League, de vereniging van Belgische profclubs, veroordeelt nadrukkelijk de incidenten die zondag hebben plaatsgevonden bij Beerschot-Antwerp en Standard-Charleroi. "Een echte schande", klinkt het streng. De Pro League gaat vandaag samenzitten met de clubs om maatregelen te nemen.

Op het Kiel rende een Beerschot-supporter zondag het veld over om een vuurpijl in het vak met Antwerp-fans te slingeren. Later op de avond ging het ook mis in Standard, waar de wedstrijd tegen Charleroi gestaakt werd nadat de Luikse fans met rookbommen gegooid hadden.

De Pro League veroordeelt de incidenten scherp. "De overgrote meerderheid van de supporters gaf dit weekend solidair gehoor aan de oproep om de regels te respecteren en het mondmasker te dragen, waarvoor onze dank. De incidenten die bovenstaande wedstrijden ontsierden, zijn uitermate te betreuren. Zij getuigen van onaanvaardbaar tot zelfs crimineel gedrag", klinkt het.

"De Pro League heeft de voorbije weken met de overheden steeds constructief kunnen samenwerken om het voetbal met supporters mogelijk te maken en houden en heeft daarvoor ook kunnen rekenen op de meerderheid van de supporters."

De scènes uit zowel de Antwerpse derby als de Waalse klassieker zijn een echte schande.

Pro League-CEO Pierre François

"Dat een minderheid dit hypothekeert, is absoluut onaanvaardbaar. Samen met de clubs en alle relevante diensten zal de Pro League onmiddellijk samen zitten om de gepaste maatregelen te nemen." Dat gebeurt vandaag.

“De scènes uit zowel de Antwerpse derby als de Waalse klassieker zijn een echte schande. Dat een deel toeschouwers nog steeds geen gehoor wil geven aan herhaaldelijke oproepen van de Pro League én hun eigen clubs, is onbegrijpelijk."

"Wij verontschuldigen ons voor de taferelen die zich vandaag afgespeeld hebben. Wij zitten samen met de clubs en roepen hen op om zo snel mogelijk op te treden tegen deze personen”, aldus Pierre François, CEO van de Pro League.

 

Ook met het ministerie van Binnenlandse Zaken zal er overlegd gepland worden. 

Lees ook: