Standard lijdt pijnlijke nederlaag in Waalse clash, thuisfans gaan tekeer

  1. 45+1' - Geel - Kostas Laifis
  2. 41' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  3. 41' - Geel - Aron Dønnum
  4. 38' - Doelpunt - Stefan Knezevic (0 - 2)
  5. 33' - Geel - Maxime Lestienne
  6. 22' - Doelpunt - Shamar Nicholson (0 - 1)
  7. 6' - Geel - Samuel Bastien
  1. 87' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Guillaume Gillet
  2. 83' - Verv. Maxime Lestienne door Damjan Pavlovic
  3. 79' - Geel - Adem Zorgane
  4. 76' - Geel - Hugo Siquet
  5. 74' - Geel - Gojko Cimirot
  6. 73' - Geel - Noe Dussenne
  7. 72' - Verv. Collins Fai door Niels Nkounkou
  8. 65' - Verv. Ali Gholizadeh door Anass Zaroury
  9. 61' - Verv. Jackson Muleka door João Klauss
  10. 61' - Verv. Aron Dønnum door Mehdi Carcela-González
  11. 61' - Verv. Samuel Bastien door Gojko Cimirot
  12. 57' - Doelpunt - Shamar Nicholson (0 - 3)
  22'goalShamar Nicholson0 - 1
  38'goalStefan Knezevic0 - 2
  57'goalShamar Nicholson0 - 3

  De Waalse strijd tussen Standard en Charleroi is bezweken onder de bedenkelijke incidenten. De thuisfans gingen bij een 0-3-stand met rookbommen gooien, waarna de match lange tijd stillag. Na het laatste fluitsignaal was er ook nog een veldbestorming.

  Standard - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Standard begon goed aan de wedstrijd, maar keek toch vrij snel tegen een achterstand aan. Nicholson brak de ban voor Charleroi in de 22e minuut.
   
  • Man van de match: Adem Zorganse brak dan wel het spel open, Shamar Nicholson scoorde 2 keer voor Charleroi. Hij brak de ban en zorgde voor de verlossende 0-3. Nicholson zit ondertussen al aan 10 treffers in de Jupiler Pro League.
   
  • Opvallend: Charleroi wint voor het eerst in 13 jaar op het veld van Standard. Het valt echter nog af te wachten of het geen 0-5-nederlaag wordt voor Standard na het misdragen van de fans. 

  Bekijk de goals uit Standard - Charleroi (0-3)

  Charleroi al aan de rust in een zetel

  Standard had de opdracht om zich vanavond weer in de top-8 te nestelen en begon ook redelijk goed aan de partij. Lestienne, voor het eerst sinds 19 mei in de basis, verstuurde enkele gevaarlijke voorzetten vanop de linkerflank. Koffi stond echter alert te keepen. De doelman ging een keer goed plat en duwde een bal eens van onder zijn lat.


  De "Rouches" kregen echter het deksel op de neus. Gholizadeh botste eerst nog op Bodart, maar de goed gevolgde Nicholson trof wel raak: 0-1. Een klein lesje in efficiëntie. De thuisploeg kreeg nog een kans in cadeauverpakking. Bokadi en Donnum weigerden het geschenk echter uit te pakken. 

   

  Aan de overzijde was het dan weer wel prijs. Nicholson kopte op de paal, Knezevic deponeerde het leer wel in doel. Donnum kon dat maar moeilijk verkroppen en ging verhaal halen waarbij er een opstootje ontstond. Ref Laforge had zijn handen vol met de boekhouding. De geelgeboekte Donnum verstuurde nog een heerlijke pass naar Lestienne, maar die vergat af te werken.

  Rookbommen, bommetjes en vuurpijlen

  Ook na de pauze waren de "Rouches" in hetzelfde bedje ziek. Het werd zelfs nog erger wanneer Nicholson zijn 2e van de avond in doel verwerkte. Zorgane zorgde in één tijd voor de fraaie assist.

   

  Die pijnlijke 0-3 was het sein voor de fans van Standard om zich te roeren. De supporters achter het doel van Bodart gooiden heel wat rookbommen en vuurpijlen het veld op. Ref Laforge besloot dan ook om iedereen even naar de kleedkamers te sturen.

   

  Enkele minuten later werd de wedstrijd hervat, maar was er van voetballen geen sprake meer. Wanneer de fans van Standard nog maar eens vuurpijlen op het veld gooiden, vond Laforge het welletjes. De scheidsrechter floot de wedstrijd rond de 87e minuut vervroegd af. 

   

  Tientallen Standard-fans besloten dan maar de grasmat te betreden. Op weg naar de fans van Charleroi aan de overzijde. Uiteindelijk konden de agenten de veldbetreders wel terug naar hun plaats sturen. Deze wedstrijd zal allicht nog een staartje krijgen. De Waalse derby was door die ongeregeldheden in ieder geval geen goede reclame voor het Belgisch voetbal. 

  Ongeziene 'bagarre' in Standard: heethoofden bestormen veld, en gooien vuurpijlen op de grasmat

  Edward Still: "Ik ben trots op mijn ploeg"

  • Hervé Koffi (Charleroi): "Onze reactie was geweldig. We zijn in de kleedkamer allemaal tevreden. We zijn naar hier gekomen voor de 3 punten. In de kleedkamer was het dan ook wat feest. De spelers waren heel de week al geconcentreeerd voor deze wedstrijd. We hebben ook ons spel gespeeld. Het is mijn job, mijn verdedigers moeten mij vertrouwen. Ik heb gewoon mijn werk gedaan, zoals normaal. Vooraan waren we efficiënt. We wilden die wedstrijd echt winnen."
   
  • Edward Still (Charleroi): "Ik ben trots op de ploeg. Het belangrijkste was het resultaat. Het evenwicht zoeken tussen goed voetballen en onze kansen afmaken. En dat voor de volle 90 minuten. Het was een heel mooie prestatie van Nicholson, maar hij speelt niet constant. De ene wedstrijd is hij top, een wedstrijd later is hij een beetje minder. Het doel voor hem is dat hij elke wedstrijd zoals vanavond moet spelen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Guillaume Gillet erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  2. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Standard, Damjan Pavlovic erin, Maxime Lestienne eruit
  3. Gele kaart voor Adem Zorgane van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 79
  4. Gele kaart voor Hugo Siquet van Standard tijdens tweede helft, minuut 76
  5. Gele kaart voor Gojko Cimirot van Standard tijdens tweede helft, minuut 74
  6. Gele kaart voor Noe Dussenne van Standard tijdens tweede helft, minuut 73
  7. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Standard, Niels Nkounkou erin, Collins Fai eruit
  8. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Charleroi, Anass Zaroury erin, Ali Gholizadeh eruit
  9. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij Standard, João Klauss erin, Jackson Muleka eruit
  10. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij Standard, Mehdi Carcela-González erin, Aron Dønnum eruit
  11. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij Standard, Gojko Cimirot erin, Samuel Bastien eruit
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 57 door Shamar Nicholson van Charleroi. 0, 3.
  13. tweede helft, minuut 45 match begonnen
  14. tweede helft, 20 uur 28. De supporters van Standard kunnen gewoon de grasmat betreden. Ze trekken naar het uitvak om de supporters van Charleroi te bestoken.  .
  15. tweede helft, 20 uur 28. Laforge fluit de wedstrijd af. Voor de 3e keer worden er rookbommen op het veld gegooid. Laforge heeft er dan ook genoeg van. De scheidsrechter fluit de wedstrijd nu definitief af. .
  16. tweede helft, 20 uur 26. Nkounkou waagt dan maar eens zijn kans vanuit de 2e lijn. De invaller ziet zijn schot meters naast vliegen.  .
  17. tweede helft, 20 uur 22. Glenn Martens (Sporza).
  18. tweede helft, 20 uur 15. Siquet is de volgende die in het boekje gaat. Hij gaat nadrukkelijk aan het shirt van Zaroury hangen en krijgt daar dan ook geel voor.  .
  19. tweede helft, 20 uur 15.
  20. tweede helft, 20 uur 07. De bal rolt ondertussen wel. Bokadi kan richting doel trappen, maar hij ziet zijn poging over vliegen.  .