Ga naar de inhoud

meest recent

Roemenië roept 15-jarig (!) toptalent op voor WK-kwalificatiematchen

 wo 3 november 2021 18:35
Enes Sali
Enes Sali kende een verleden in La Masia.

Roemenië heeft de 15-jarige middenvelder Enes Sali opgeroepen. De creatieveling krijgt een plekje in de 26-koppige selectie die van IJsland en Liechtenstein moeten winnen in november.

Enes Sali. 

 

Een naam die bij u waarschijnlijk geen belletje doet rinkelen. Logisch ook, want de 15-jarige middenvelder heeft nog veel te bewijzen op het voetbaltoneel. 

 

Toch is Roemeens bondscoach Mirel Radoi gecharmeerd door de ruwe diamant van Farul Constanta. De bondscoach neemt Sali op in een 26-koppige selectie voor de wedstrijden tegen IJsland en Liechtenstein op 11 en 14 november.

 

Zijn voetbalopleiding kreeg de creatieve middenvelder bij FC Barcelona. Maar Sali besloot La Masia achter zich te laten en terug te keren naar zijn vaderland.

 

Daar kan Sali bij zijn club rekenen op de ervaring van Gheorghe Hagi. De Roemeense voetballegende is niet enkel de eigenaar van Farul Constanta, maar ook de trainer van het team. 

 

Een jeugdige leeftijd, snelle voeten en de juiste begeleiding: alle elementen zijn aanwezig om van Enes Sali het volgende toptalent in het rijtje te maken. 

 

Komt dat ook tot uiting bij de nationale ploeg? 

Roemenië op weg naar het WK in Qatar?

Roemenië staat in groep J op de tweede plek, achter leider Duitsland, en telt 13 punten na 8 wedstrijden. IJsland en Liechtenstein nemen plekken 5 en 6 voor hun rekening, met respectievelijk 8 punten en 1 punt op hun naam.

De club van Sali deelt het nieuws:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: